Egyes internetes források szerint nem véletlen, hogy Leonardo DiCaprio minden egyes barátnőjével szakít hosszabb-rövidebb idő után. A pletykák szerint ugyanis a népszerű színész valójában régóta a férfiakhoz vonzódik, sőt mi több, egy bizonyos férfihoz, Lukas Haashoz, akivel évek óta jóban-rosszban egymás mellett állnak. 

Egyes források szerint elképzelhető, hogy Leonardo DiCaprio homoszexuális. A népszerű színész a találgatások szerint nem véletlenül nem képes megállapodni egyetlen barátnője mellett sem, ugyanis a férfiakat, sőt mi több, egy bizonyos férfit szeret igazán. Ez a férfi pedig nem más, mint Lukas Haas, színész, aki a pletykák szerint hét éve együtt is él DiCaprióval.

A hírek szerint a két férfi tíz éve szeretett egymásba, és azóta elválaszthatatlanok. És azt is pletykálják, hogy Leonardónak egyetlen barátnőjével sem volt intim viszonya, mindössze fedőtörténetet biztosítottak a homoszexuális sztárnak, akivel titoktartási szerződést is kötöttek, hogy soha ne derüljön ki a valóság. A színésszel kapcsolatosan többször felröppent már a pletyka, hogy homoszexuális, de ő ezt mindig hevesen tagadta.