A Böjte Csaba által Székesfehérváron megnyitásra kerülő iskolaházat, illetve a 2013-as emlékévhez kötődő közösségi programokat és tevékenységeket támogatják a székesfehérvári jótékonysági estély bevételéből.

MTI - Szent István halálának 975. évfordulójára és az 1938-ban a városban tartott országgyűlés 75. évfordulójára Székesfehérvár emlékévvé nyilvánította 2013-at. Az emlékév részeként január első szombatján ismét megrendezik a székesfehérvári jótékonysági estélyt – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Miklósa Erika operaénekes és Cser-Palkovics András polgármester.
 
A rendezvény háziasszonya, Miklósa Erika elmondta: nagyon jól sikerült tavalyi közös kezdeményezésük a jótékonysági estély megrendezéséről, ezért minden évben elvállalná ezt a szerepkört. A hagyomány része a minőség is, ez alapján választották ki a népi ihletésű modern és klasszikus dzsesszt játszó Tárkány Műveket, valamint az immár "házi-zenekarként" fellépő a Cserta Bandát. Az operaénekes maga is fellép, ezzel kapcsolatban annyit árult el, hogy a zenekarhoz igazodva magyar ihletésű dzsesszelőadásra készül.
 
Cser-Palkovics András hangsúlyozta, a rendezvényen kulturált keretek között adakozhatnak azok, akiknek erre módjuk van. A 2013-as estély lesz a Szent István-emlékév társadalmi megnyitója, amelynek fővédnökségét elvállalta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki maga is részt vesz az eseményen.