Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted? Az a tapasztalat, hogy akinek rend van a környezetében, annak rend van a lelkében is. Ez fordítva is igaz: akinek rend van a lelkében, az rendet tud tartani a környezetében is. 

Először tanuld meg a Látvány-rendrakást!


Az a legjobb, hogy ha mindent visszateszel a helyére, amikor nem használod, de én is tudom, hogy ezt lehetetlen mindig megtenni. Sőt, a legtöbbször lehetetlen megtenni. Ezért mindannyiunkkal előfordul, hogy káosz (felfordulás) van a szobánkban. Azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá rendrakáshoz.

Először is fogj egy tiszta kukás zsákot, és pakold bele a szanaszét heverő holmikat. Ami olyan nagy, hogy nem fér bele a kukás zsákba, azt tedd rögtön a helyére, a polcra, ágyra, íróasztalra, szennyes tartóba.

Ha most körül nézel a szobádban, máris jobban érzed magad, mert megszűnt a káosz! Éljen, nem is olyan nehéz dolog ez a rendrakás!

Most törölgesd le a port, majd cipeld be a porszívót, és táncos mozdulatokkal porszívózd körbe a szobát. Ne hagyd ki a sarkokat sem!

Ha végeztél, tedd helyre a porszívót és jusson eszedbe a kukás zsákod, ami ott figyel az egyik sarokban. Egyenként vedd ki belőle a holmidat, most már könnyen a helyére tudod tenni a tárgyakat. Ebben a fázisban hallgass valami pörgős zenét, ettől gyorsabban jár a kezed.

Ha végeztél, akkor egyél egy almát, vagy bármilyen más gyümölcsöt. A rend a takarítás gyümölcse, amit megeszel, az pedig a te gyümölcsöd…