Tizenöt fiatal fotóművész színes és fekete-fehér portréiból látható kiállítás péntektől Életportrék címmel a Millenárison, az Art Market vásár keretében.
 

MTI - Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora az MTI-nek elmondta, hogy a tárlaton a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház Folyamatos jelen elnevezésű művészeti projektének alkotóitól - többek között Barakonyi Szabolcstól, Elek Judit Katalintól, Kovalszky Dánieltől, Molnár Zoltántól, Riskó Gáspártól és Simon Márktól - mutatnak be fotóválogatást.
 
A kurátor hangsúlyozta, hogy egy olyan tematikus tárlatot akartak összeállítani, amely izgalmas és érdekes lehet a közönség számára. Az emberek arcába belerajzolódik saját életük és mindaz, ami történt velük, ezért adták az Életportrék címet a kiállításnak - mutatott rá Csizek Gabriella.
 
Mint hozzátette, a mostani - vasárnapig látható - kiállítás bővített verzióját be fogják mutatni a 2014-es a brüsszeli Fotónyáron is, amelynek témája a portré lesz.
 
A kurátor kiemelte Darab Zsuzsa Kampány című sorozatának két színes képét: a művész azokat a barátait fotózta le, akik távol tartják magukat a politikától. Az egyik kép egy meztelen, leragasztott szemű férfi portréját ábrázolja, a másik képen pedig egy leragasztott szemű nő meztelen büszttel látható.
 
Különleges japán papírra nyomtatta önportréit Kemenesi Zsuzsanna, akinek Smartphone címmel látható képei a festőiség határán mozognak. Lili Zoé Érmezei a kiállításon Skype-projektjének két alkotását mutatja be Testhatárok címmel. A fotográfus modelljeivel fizikailag nem volt egy térben, hanem Skype-on keresztül instruálta őket és a monitorról készített képeket - mondta Csizek Gabriella.