Nem telt el egy teljes év, hogy a Gödör Klub csapatának el kellett hagynia névadó helyszínét, az Erzsébet téri gödröt. A Gödör Klub új otthona a Király utca 8-10. sz. alatt található Central Passage-ban lesz. 

November 30-tól új helyen, a Király utca 8-10. alatt található Central Passage-ban folytatja működését a Gödör Klub. A Gödör Klub egy szűk évtized után, január végén költözött ki névadó helyéről, az Erzsébet téri Gödörből.

Ősztől a Gödör Klub új állandó helyszínen folytatja működését. Az agora és összművészeti kulturális központ a Deák tértől alig pár percre található Király utca 8-10-be, a Central Passage-ba költözik. A kulturális tartalom, a Gödör befogadó és támogató összművészeti kulturális központ jellege nem változik. A közönségét napi 2-3 élőzenei koncert, performanszok, kortárs tánc- és színházelőadások, civil programok, kiállítások várják majd.



Az új Gödör Klubban a terek flexibilisen változtathatók lesznek, így még több párhuzamos programra lesz lehetőség, miközben zavartalanul folyhat majd a már megszokott környezetbarát működés mellett a sok-sok beszélgetés, találkozás, ismerkedés - fogalmaz az oldal. Az új helyszínen a Gödör hagyományos agora funkciója sem vész el, sőt tovább erősödik: a Central Passage-ba beköltöző Gödör Klub az egész átjáró arculatát átalakítja és a VI-VII. kerületben kialakulóban lévő budapesti 'Soho' egyik népszerű, pezsgő központjává változtatja.

A stáb tervei szerint a jelenleg szürke és üres átjárót a Gödör Klub egy összművészeti és zöld kulturális közösségi térré alakítja, melyben nem csak jó lenni, de "újfajta kapcsolatok is létrejönnek a város lakói között a kultúra, a munka és a kereskedelem világában".

A Gödör Klub a plázafunkciót kívánja újraértelmezni: az elképzelés szerint a klub mellé beköltöző üzletek felelős vállalkozások lesznek, melyek törekednek az ökológiai környezettel való harmonikus viszonyra, minimális közvetítői közbenjárással forgalmaznak minőségi termékeket, erős társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkeznek és hisznek a közösségek erejében.

A program

A nyitóhétvégét november 30-án és december 1-jén tartják, és ettől kezdve a Gödör Klub ismét minden nap nyitva áll a látogatók előtt. November 30-án elsőként Müller Péter Sziámi... AND FRIENDS lép színpadra, többek között a Gödör hagyomány okán, 10 évvel ezelőtt az Erzsébet téri Gödör első programja a Sziámi Zenei Társulat Seres estje volt. Régi Sziámi dalok, CatsandOX dalok Takáts Eszterrel, és jön a barátok hosszú sora…

A Mississippi Big Beat (a hazai blues veteránjának számító Oláh Andor szájharmonikás, és a gitáros, Gál Csaba Boogie zenekara) egy izgalmas, új, ugyanakkor régi világba vezet el bennünket. A magyar elektro szcénából importált zenész producerek összeálltak az alkimistákkal, akik a rap szlengjével, a népzenék nektárjával, a Big Beat ritmusával érkeztek és jól összekeverték ezeket a blues kormos fazekában, amibe véletlenül beleesett egy kis varázsgomba is, és máris kész a Delta Disco!



A Zagar együttes adja a nyitónap utolsó koncertjét. A régóta várt új Zagar album jövő év februárjában jelenik meg, Light Leaks címmel. A lemez beharangozó száma, a Space Medusa idén novemberben debütál, méghozzá rendhagyó módon. Zságer Balázsék úgy döntöttek, hogy egy szokatlan közösségi aktivitással hívják fel a figyelmet a közelgő premierre. Az első single, a Space Medusa egy külön erre az alkalomra fejlesztett musicplayer alkalmazás segítségével jut el a rajongókhoz a facebookon. Az applikációban a dal sávokra bontva, egy másodperces hangmintákból rakódik össze a közönség segítségével. Ennek bemutatója és egy kis új nagylemez előzetes lesz ennek a koncertnek az apropója.  A koncertek után Tom Select (Girls and Mathematics) válogat jobbnál jobb zenéket hajnalig.

December 1-jén a szlovák Dirty Disco Rockers elektronikus-experimentális rockzenéje után a Korai Öröm csap egy fantasztikus bulit. A koncertek után Korai’s Banditos party lesz.

A nyitóhétvége mindkét napjára 800 Ft a belépő.