Hosszú Katinka két, Cseh László egy számban győzött. Remekül indult a franciaországi Chartres-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság első napja, Úszóink öt érmet hoztak el csütörtökön, Hosszú Katinka két, Cseh László egy aranyat nyert.


Hosszú Katinka rövid idő alatt két döntőben is elsőként ért a célba: a 200 méteres pillangóúszást és a 200 méter vegyest is megnyerte. Különösen pillangón szerepelt bravúrosan: egészen az utolsó ötven méterig csak a harmadik-negyedik helyen haladt, de fantasztikus hajrával, 2:05.78 perces idővel diadalmaskodott. Néhány perccel a vegyes megnyerése után.

"Mivel a Világkupa-sorozat után elég keményen edzettem tíz napig, ez még nem volt annyira éles és jó úszás, mint amit várok magamtól, viszont az is kétségtelen, ilyen komoly versenyen még sohasem kellett negyedóra alatt két ennyire komoly számot úsznom" - nyilatkozta Hosszú. "A kettő között igyekeztem kilépni a valós időből, mélyeket lélegezni, teljesen megnyugtatni a szervezetemet, és ez nagyjából sikerült is."

Cseh László is győzött 200 méter vegyesen, míg Bernek Péter országos csúccsal második lett 200 háton. A délután ötödik magyar érmét Jakabos Zsuzsanna szerezte, aki harmadik lett Hosszú mögött 200 méter vegyesen.

"Mivel nem készültem erre a versenyre, nem kis öröm, hogy sikerült ennyire jó időt úsznom" - mondta Cseh. "Kezdésnek nagyon jó volt, elégedett vagyok." - nyilatkozott a sportoló a Magyar Hírlapnak.