A DVSC távolabb, a Győr közelebb került a bajnoki címhez. Igaz, messze még a vége, de az ETO komoly előnyre tett szert. Nem csoda, hogy az újabb vereség után nem volt beszédes kedvében a Loki mestere.

Fotó: MTI
Ahhoz képest, hogy önbizalomtól duzzadva nyilatkozott Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője a Győr elleni rangadó előtt, igencsak bátortalanul mozogtak a játékosai a pályán. A mester nem nagyon vett tudomást arról, hogy zsinórban négy bajnokin kaptak ki.

– Kezd összeállni a csapat, felépültek a sérültek. A hazaiaknak nagyon jól megy, de mi is vagyunk olyan jók, csak meg kell mutatnunk – mondta Kondás, de éppen a prezentációval volt baj, a debreceni fiúk nem tudtak látványos hátteret biztosítani mondandójához. Hol van a tavalyi bajnokságot veretlenül nyerő gárda, hol van az a Loki, amelyik az első fordulóban – Debrecenben – 4-1-re verte az ETO-t?

A Győr persze nem panaszkodott emiatt, Lipták Zoltánék tették a dolgukat, s hogy jól, arra a szünet után, a 46. percben szerzett Varga Roland-gól a bizonyíték. A hátrány ösztönzőleg hatott a vendégekre, de hiába támadtak többet, Szasa Sztevanovics hálója szűz maradt. Sőt, az utolsó percben egy rossz labdaátvétel után Dudás Ádám állította be a 2-0-s végeredményt.

Nem csoda, hogy Kondás Elemérnek ezek után nem volt sok kedve nyilatkozni a kamerák előtt, inkább csalódottan az öltözőbe vonult. Kollégája, Pintér Attila annál készségesebb volt: – A második félidőben egy kicsit beszorultunk, de átvészeltük a nehéz perceket – mondta a győri tréner. – Az újabb három ponttal már nyolc, illetve tizenkét pontos előnyre tettünk szert a riválisokkal szemben.