"Mi még mindig úgy gondoljuk, a magyarok meggondolják magukat, s elengedik Natasát békével" – mondta a Borsnak Szreten Mirkovics, a szövetség jogtanácsosa.

Fotó: Isza Ferenc
Napok óta nagy a hallgatás Janics Natasa honosítási ügyében, a magyar kajakszövetség vezetőit az ICF szentpétervári kongresszusán senki nem kereste meg ezzel az üggyel kapcsolatban, ők arra várnak, hogy a szerbek utalják a háromszoros olimpiai bajnokért kért 150 ezer eurót (42 millió forint).

Belgrád is várakozó állásponton van. Az ottani olimpiai bizottságnál sem ­tud­nak semmilyen fejleményről, érdeklődésünkre a szerb kajakszövetséghez irányítottak minket.

– Mi még mindig úgy gondoljuk, a magyarok meggondolják magukat, s elengedik Natasát békével – mondta a Borsnak Szreten Mirkovics, a szövetség jogtanácsosa. – Tudomásunk szerint Janics férje, Andrian Dusev még mindig nem adta be az állampolgársági kérelmet. Viszont mivel a fia már szerb lett, s kiemelt érdek fűződik Natasa honosításához, két-három nap alatt is el lehet intézni a dolgokat.

A végső határidő november 30-a, így hacsak az utolsó pillanatban nem történik előrelépés, Kovács Kati korábbi párja nem lesz a magyarok ellenfele jövőre világversenyeken.