A sikeres élet nem egyenlő a gazdagsággal. A sikernek életed minden területére ki kell terjednie, a magánéletedtől a munkádon és pénzügyi helyzeteden át az egészségedig és a hobbidig. Ám ha nincsenek céljaid mindezen területeken, hogyan tudnának azok megvalósulni? Tűzd ki végre a céljaidat és láss hozzá a megvalósításukhoz! A célok elérésében óriási segítséget nyújt egy forradalmian új, innovatív eszköz, amely elengedhetetlen azok számára, akik 2013-ban kezükbe akarják venni életüket.

Ma már közhelyszámba megy, hogy a célok kitűzése a siker elengedhetetlen feltétele, mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy értelmes, hosszú távú célokkal rendelkeznének. Az sem nagy titok hogy a célok megvalósulását rendkívüli mértékben segíti, ha rendszeresen leírjuk őket, mégis alig valaki veszi a fáradtságot, hogy ezt megtegye. Jövőre azonban sokkal könnyebb dolgunk lesz: végre elérhetővé vált egy olyan naptár, amelybe a lehető legkönnyebben rögzíthetők a havi, heti és napi célok. Az már csak hab a tortán, hogy a kiadvány nemcsak rendkívül praktikus, de még szép is.

"A sikeres emberek mind leírják céljaikat. Ez az a pont, ahol a győztesek elválnak a vesztesektől."

Brian Tracy, a világ egyik legkeresettebb motivációs előadója jutott erre a megállapításra, aki már több mint 5 millió embernek segített sikeressé válni világszerte. Tapasztalatai szerint a vesztesek mindig találnak okot arra, hogy ne írják le céljaikat. 2013-ban ezrek számára nyílik meg a lehetőség, hogy átálljanak a győztes oldalra.

Egy híres vizsgálatban megkérdezték a Yale Egyetem végzőseit, hogy vannak-e céljaik. Mindössze 3 százalékuk válaszolt igennel. Húsz év múlva ismét megkeresték őket a kutatók. Az találták, hogy ez a három százalék akkor többet keresett, mint a többi 97% százalék együttvéve. Nem voltak sem okosabbak, sem jobb kapcsolatokkal nem rendelkeztek. Az egyetlen különbség annyi volt a többiekhez képest, hogy voltak céljaik.

Kétségtelen, hogy nehéz dönteni. Orvos legyek vagy tanár? Egy csendes tanyán éljek, vagy egy nyüzsgő belvárosi utcában? Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Egy viszont biztos, ha nem döntjük el, nem is kerülünk hozzá közelebb. Nem árt tisztában lenni vele, hogy a rossz döntés is jobb, mint egyáltalán nem dönteni.

A világ utat nyit annak, aki tudja, merre tart

Tehát, vizsgáljuk meg, mit is szeretnénk valójában, nem baj, ha bizonytalanságok is vannak bennünk. A bizonyosságot kiállással is pótolhatjuk: “Lehet, hogy van jobb döntés is, de ez az enyém.” Ha ez megvan, utána már nagyon egyszerű lépésekkel, biztos út vezet a sikerhez. Írjuk le céljainkat, írjuk le, hogy mit szeretnénk elérni az adott évben, majd írjuk le minden hónapban és hét elején is. A leírt célok egyszerűen sokkal könnyebben megvalósulnak, mint a ködös álmok. Mert konkrétak, mert naponta látjuk őket és naponta motiválnak, mert azzal, hogy leírjuk őket, felelősséget is vállaltunk értük, hogy tényleg meg akarjuk valósítani őket. Mert a tudatalatti is elkezd a céljainkon dolgozni, és csak azt vesszük észre, hogy minden elkezd összeállni és céljaink irányába mutat. Mert - Ralph Waldo Emersont idézve - "a világ utat nyit annak az embernek, aki tudja, merre tart."

Az első kérdés - és nagyon sokan már itt elakadnak - hova írjuk, hogyan emlékezzünk nap, mint nap a rövid- és hosszú távú céljainkra, hogyan kövessük nyomon a megvalósulást?

Írhatjuk A/4-es papírokra, de azok gyakran elvesznek vagy épp nincsenek kéznél, amikor valami eszünkbe jut. Lehet írni számítógépbe is, de részben az sincs mindig kéznél, részben a kézzel történő írással még inkább magunkévá tesszük céljainkat, amelyek így jobban elmélyülnek tudatalattinkban és ez jobban támogatja a megvalósulást, mint a billentyűkön való kopácsolás. Vagy írhatjuk egy sima kockás füzetbe is, amit aztán cipelhetünk mindenhová, és rejtegethetjük a kíváncsiskodó szemek elől. A célok megvalósulását az is nagymértékben segíti, ha megfelelően inspiráló környezetbe írjuk le őket, hogy jó legyen rájuk nézni, jó legyen kézbe venni.

A Sikernaptár a forradalmi megoldás a célok megvalósítására.

A Sikernaptárnál még nem találtak ki jobbat a sikerhez szükséges célok lejegyzésére.

A Sikernaptár olyan, mint egy menedzsernaptár, de annál sokkal több: rendszerességre szoktat és a célok, tervek a lehető legegyszerűbben integrálhatók általa a napi munkába.

Nézd meg! Ez neked is működni fog.

Ide kattintva azt is megtudhatod, hogyan nyerhetsz a Sikernaptárral egy Equinox 10,1 iPodot!
www.sikernaptar.com