Túl sok infúzióval öltek meg egy mindössze 7 napos babát egy brit kórházban. Az alig egy hetes Maisie Bennett szívfejlődési rendellenességgel született, és kórházi kezelésre szorult. Infúzióval táplálták a bristoli gyermekkórházban – de az egyik nővér elnézte az előírt mennyiséget, ezért rosszul programozta be az adagolót, és mindössze egy óra alatt töltötte a babába az egész napra szánt adagot.

Az újszülött kislány a normál mennyiség, vagyis a 7,5 milliliteres dózis 28-szorosát kapta, amellyel nem tudott megbirkózni a szervezete. Órákkal később szívrohamot kapott, majd leállt a szíve. Egy orvos 45 percen át próbálta újraéleszteni a gyereket, de a kislány már menthetetlen volt.

A szülők teljesen összetörtek. „Sokkot kaptam; olyan volt az egész, mintha valaki más életét kellene átélnem" – mondta Laura Bennett, az anya.

A Bristol Gyermekkórház a 80-as, 90-es években hatalmas botrányba keveredett, miután kiderült, hogy legalább 35 gyerek meghalt a kezeik között, akik közül sokat meg lehetett volna menteni. Az elhibázott operációk, illetve a hanyagságok az egész országban felháborodást váltottak ki, ezért az intézménynek azóta is rossz a híre - írja a Daily Mail.

„Minden részletre kiterjedő vizsgálat indult Maisie halála ügyében, hogy az ehhez hasonló hibák többé ne fordulhassanak elő" – nyilatkozta a kórház alapítványának szóvivője.