Alighanem Magyarország egyik legvonzóbb agglegénye Gyurta Dániel. Jóképű, szerény, okos – és csak Londonban 58 millió forintot keresett. Nem véletlen, hogy a lányos anyukák álma.


A hétvégi Fitparádén Rubint Réka szokásához híven hatalmas tömegeket mozgatott meg. Utána több nyilatkozatot is kértek tőle, s az egyik riporter arról faggatta, ha ő is szavazhatna, kit jelölne 2012-ben az év magyar sportolójának.

– A bajnokok bajnoka számomra Gyurta Dani, s hogy ha várna még… hát úgy tíz évet, szívesen neki adnám a lányom – mondta válaszul, majd kicsit sajnálkozva hozzátette: – Lara még csak kilencéves.

A fitneszlady egyébként teljesen odavan az olimpiai bajnok mellúszóért. Tetszik neki az embersége, a kisugárzása, a küzdeni tudása, az alázata; nagyon szimpatikusnak tartja Danit. – Bár ilyen lenne minden 22-23 éves fiatal, sokra vihetné Magyarország – tette még hozzá a háromgyerekes anyuka.

A videó tartalmát Gyurtának is ismernie kell, hiszen az általa gyakran látogatott Facebook-oldalára kiposztolta egy hölgyismerőse. A Bors megkérdezte a sportolót, áll-e a legénykérés elébe.

– Megtisztelő számomra, hogy eredményeim kapcsán ilyesfajta népszerűségre is szert tettem, de sajnos, nem élhetek a kínálkozó lehetőséggel, mert már foglalt a szívem – mondta kicsit hivatalosan a klasszis úszó.

Azt már mi tesszük hozzá vigaszul Rékának: tíz év nagy idő, azalatt még Daninak is „megjöhet az esze”.