Gyerekkoromban egy Nők Lapja számában jelent meg ez a recept. Nagyon beleszerettünk, mert gyorsan elkészíthető és akkor még olcsó süteménynek is számított. Karácsonykor mindig szerepelt édességként a beiglik és fatörzstorta mellett.
Az évek alatt lába kélt a receptemnek. Ma ráakadtam nagy örömömre. Készítsétek el, nem fogtok benne csalódni.
Csokoládé bomba:
Habosra keverünk 15 dkg vajat (vagy ráma margarint) 3 tojás sárgájával meg 15 dkg porcukorral. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaóport, 1-2 evőkanál rumot, végül a 3 db tojás habbá vert fehérjét.
A tál aljára egy réteg krémet, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét a krémet.
Hűtőszekrényben 1 napig állni hagyjuk, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és a tetejére keserű csokoládé öntetet csorgatunk.
Máz: 2 evőkanál kakaóport simára keverünk 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobunk 2 dkg vajat, és addig keverjük, míg a vaj meg nem olvad benne. Csak hidegen, közvetlenül dermedés előtt csorgatjuk a habra, különben a hab megolvad alatt.
A recept és a fotó is margit2.hu honlapjáról származik.
Csokoládé bomba:
Habosra keverünk 15 dkg vajat (vagy ráma margarint) 3 tojás sárgájával meg 15 dkg porcukorral. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaóport, 1-2 evőkanál rumot, végül a 3 db tojás habbá vert fehérjét.
A tál aljára egy réteg krémet, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét a krémet.
Hűtőszekrényben 1 napig állni hagyjuk, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és a tetejére keserű csokoládé öntetet csorgatunk.
Máz: 2 evőkanál kakaóport simára keverünk 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobunk 2 dkg vajat, és addig keverjük, míg a vaj meg nem olvad benne. Csak hidegen, közvetlenül dermedés előtt csorgatjuk a habra, különben a hab megolvad alatt.
A recept és a fotó is margit2.hu honlapjáról származik.
0 Megjegyzések