Egy sikeres pályázat eredményeként a helyiek széleskörű összefogásával tavasszal kezdik el építeni Bugacon a falu kemencéjét a művelődési ház udvarán. 

A pályázatot a Nagycsaládosok Bugaci Egyesülete adta be - tudtuk meg Antal Istvánnétól, az egyesület vezetőjétől. A civil szervezet 1996 óta működik Bugacon, s azzal a céllal alakult a településen, hogy összefogja a kettő és az annál több gyermeket nevelő családokat. Jelenleg tagjaik között 76 családot számlálnak, ami körülbelül 350 embert jelent. A nagy létszámú közösség sokszor találkozik, szívesen töltik együtt szabadidejüket. Kirándulnak, de Bugacon is több alkalommal szerveznek programokat.

A rendszeres, aktív egyesületi munka gyümölcse, hogy ebben az évben több mint egymillió forintot nyert a szervezet arra, hogy felszerelje a falu kemencéjét. Így a kemencéhez különböző eszközöket, sütőtálakat, kemencelapátot, mérőeszközöket és szakajtókat is be tudnak szerezni a megnyert pénzből – tette hozzá az egyesület vezetője. Annak ellenére, hogy a kemence megépítésére nem jutott támogatás, a szervezet nem csügged. A falu lakóinak és az önkormányzat összefogásának segítségével tavasszal lehetőség nyílik a kemence megépítésére is, amit nem csak a nagycsaládosok egyesülete, hanem a település apraja-nagyja használhat majd. A számítások szerint a kemence felépítéséhez legalább háromszázezer forintra lenne szükség – tette hozzá Antal Istvánné.