2012. november 23. /péntek/ - 2012. november 25. /vasárnap/ 

Másodszorra kerül megrendezésre egy olyan sokak által igényelt és várt esemény, amely az egész család számára szórakozást és közös élményt nyújt. A filmfesztivál a szeretett rajzfilmek karaktereit a mozivászonra varázsolva visszahozza az elmúlt évek rajzolt és élőszereplős kedvenceit. A Cinema City Arénában november 23-25. között rendezik meg a Bóbita Családi Filmfesztivált, ahol az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs és élőszereplős családi alkotások és a szülők egykori kedvenc meséi is helyt kapnak. 

A legkisebbeket Micimackó, Csingiling, Lorax, Merida, vagy épp Karácsony Artúr, míg a nagyobbakat a Karib-tenger kalózai, a Hotel Transylvania vakációzói, a Madagaszkár honvágyas csapata, a kalandra éhező Csizmás kandúr és a Jégkorszak 4. "hajótöröttjei" várják.

A fesztivál emellett lehetőséget nyújt arra is, hogy a szülők gyerekkoruk kedvenc meséit a széles vásznon is megmutassák gyerekeiknek, felidézve ezzel a szép emlékeket, a hajdani mozik, filmszínházak varázslatos hangulatát. Olyan alkotásokat láthatunk, amelyek korábban, ebben a formában nem kerültek bemutatásra. A retro-blokkokban Frakk, Süsü, Mekk Elek, Pom-Pom, Dr. Bubó, Mirrr Murr, Misi Mókus és a Mézga család kapott helyet. A televízióban vetített és eddig a vászon be nem mutatott rajzfilmsorozatok mellett visszatérnek az egész estés magyar animációk is, megelevenedik Dargay Attila Vukja és a Szaffi is. Így a kezdetektől napjainkig végigkövethetjük a filmgyártás fejlődését, a bábfilmektől a 2D animáción keresztül egészen a legújabb IMAX alkotásokig.

A mozizás mellett ingyenes programok várják az érdeklődőket:

A háromnapos fesztivál nemcsak a rajzfilmek kedvelőinek szeretne tartalmas szórakozást nyújtani: a mozi jegypénztár szintjén különböző ingyenes gyerekprogramok várják a családokat. A szombati napon Gryllus Dániel és Winkler Róbert olvas meséket, vasárnap pedig Cserháti Ágnes és Gombos Edina szórakoztatja kedvenc meséivel a közönséget.

A meseolvasás mellett koncertek is várják a legkisebbeket: nekik zenél szombaton az Alma Együttes és az Apacuka, vasárnap pedig a MintaPinty. A Ringató szombaton zenés foglalkozásra hívja a gyerekeket és a szülőket egyaránt.
A színház kedvelői sem fognak csalódni, szombaton az Aranyszamár Bábszínház Pom Pom meséi című előadásával, vasárnap az ESZME Egyesület A beszélő fa című darabjával, míg a Budapesti Operettszínház színészei A Szépség és a Szörnyeteg című előadásukból előadott részlettel várják a közönséget.

Szombaton és vasárnap egész napos diavetítésekkel, kézműves és interaktív foglalkozásokkal, könyvsarokkal, állatsimogatóval, valamint játszóházzal készülnek.

Jegyinformációk
A jegyek minden filmre egységesen 950 forintba kerülnek fejenként. A háromdimenziós vetítésekre hozható a saját 3D szemüveg, az azzal nem rendelkezők 200 Ft/darab áron vásárolhatnak maguknak a helyszínen.

Jegyek a filmvetítésekre a helyszínen válthatók. Minden további program ingyenes!