A Magyarock Dalszínház kapta az idei Megyei Prima-díjat, hirdette ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Megyei Szervezete a 2012. október 30-i tatabányai díjkiosztó gálaesten.

A Prima-Díjas Magyarock Dalszínház alapító-igazgatója, Vizeli Csaba mesél a komáromi székhelyű színházról a kezdetektől napjainkig:

- A Magyarock Dalszínház társulata már 2002-ben, az induláskor kijelölte a célt sajátmagának: nem akartunk a pejoratív értelemben vett szórakoztató műfaj felé elindulni, mert mindenképpen az igényes zenét alapul vevő színpadi műveket akartunk színpadra állítani és bemutatni. Ezek közül is elsődlegesen magyar szerzők műveit, s olyanokat, amelyek az irodalomhoz és történelemhez, a magyarság életéhez kapcsolódnak.

Másik célunk, hogy játszani hívjuk az embereket, hogy megörvendeztessük őket, szeretnénk, hogy darabjaink láttán mindenki legyen büszke a magyarságára, arra, hogy ebben a csodálatos országban élünk, és ilyen szép, kalandos történelmünk van. Fontosnak tartjuk, hogy a mai fiataloknak, a FB nemzedéknek is megmutassuk értékeinket, mert tapasztalataink szerint a zenés történelem- és irodalomtanítás egy kitűnő lehetőség a felnövekvő generációk oktatásának a színházi nevelés keretében.

- A Magyarock Dalszínházat az ország utazó zenés színházának is nevezhetnénk, hiszen darabjaikkal körbeutazzák az országot.
- Igen, Komáromban vagyunk itthon, de egész Magyarország az otthonunk, hiszen rockoperáinkat és musicaljeinket a közönség kívánságára helybe visszük, mert úgy gondoljuk, a vidék kiváltsága is a minőségi zenés szórakozás, ami több mint zene, több mint tánc- egy totális összművészeti műfaj: a dalszínház.

- A zenés színjátszás legjobbjainak nevét olvashatjuk a színlapokon: Forgács Péter, Földes Tamás, Vikidál Gyula, Makrai Pál, Csengeri Attila, Fésűs Nelly, Laklóth Aladár, Barabás Kiss Zoltán, Gerdesits Ferenc, a rendezői gárdában pedig többek között Koltay Gábor, Bakó Gábor neve is fémjelzi a musicalek színpadra állításának szakmai színvonalát. Mi a következő állomás a Prima-díjas színház életében?

- A púpos. A RaM Colosseum és a Magyarock Dalszínház premierjeként bemutatandó Paul Féval művet, a „A púpos”-t Másik Lehel zeneszerző barátommal alakítottuk zenés színpadra. Az új magyar musical 2010-ben a Madách Színház musical pályázatán a döntőbe jutott, s azóta terveztük ennek saját színházi műhelymunkában történő színpadi megvalósítását. A RaM Colosseum premierjén a púpost Laklóth Aladár alakítja, a főbb szerepekben Csengeri Attila, Makrai Pál, Molnár Ágnes, Barabás Kis Zoltán látható.

A romantikus történetben minden együtt van, ami egy jó musicalhez kell: ellentétek játékát élvezhetjük, élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül – mindannyiunk örömére - a jó elnyerje jutalmát.

Álnok, ravasz és főként áttekinthetetlen cselvetések kezdődnek, amelyet briliáns szereposztásban tekinthet meg a közönség a RaM Colosseumban 2012. november 24-én 15.00 és 19.00 órai kezdettel. Jegyek kaphatók a Budapest, XIII. Kárpát u. 23-ban, illetve a www.ramcolosseum.hu honlapján feltüntetett jegyváltó helyeken.

Hír: A 2012. évi Megyei Prima-díjas Magyarock Dalszínház és a RaM Colosseum 2012. november 24-én a zenés színjátszás legjobbjaival mutatja be A púpos c. új magyar musicalt, amelyet Paul Féval művéből állított színpadra Másik Lehel és Vizeli Csaba.

A zenés darab 2010-ben a Madách Színház musical pályázatán a döntőbe jutott, de csak most került sor annak saját színházi műhelymunkában történő színpadi megvalósítására a RaM Colosseum közreműködésével. A RaM Colosseum premierjén a púpost Laklóth Aladár alakítja, a főbb szerepekben Csengeri Attila, Makrai Pál, Molnár Ágnes, Barabás Kis Zoltán látható.

A romantikus történetben minden együtt van, ami egy jó musicalhez kell: ellentétek játékát élvezhetjük, élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül – mindannyiunk örömére - a jó elnyerje jutalmát.

Álnok, ravasz és főként áttekinthetetlen cselvetések kezdődnek, amelyeket akciódús életre-halálra történő vívójelentek tarkítanak, visszarepítve a nézőket a XIX. századba.

A púpos c. új, magyar musicalt a közönség a RaM Colosseumban tekintheti meg 2012. november 24-én 15.00 és 19.00 órai kezdettel. Jegyek kaphatók a Budapest, XIII. Kárpát u. 23-ban, illetve a www.ramcolosseum.hu honlapján feltüntetett jegyváltó helyeken.

Tartalom: Philippe Gonzague bérgyilkosokkal megöleti Philippe Nevers hercegét, Franciaország harmadik leggazdagabb nemes urát, hogy elvehesse annak özvegyét, a szép Aurore Caylust, és ezzel rátehesse kezét Nevers hatalmas vagyonára.

A merénylet sikerül, a házasság is. A halott barát, a herceg lányát, a csecsemő Aurore-t azonban a tisztaszívű Henri Lagardére lovag - az egykori vívósegéd – megmenti, így a gaz Gonzague herceg nem lehet a lányra eső örökrész birtokosa.

A történet 17 év elteltével Párizsban folytatódik. A gazdasági konjunktúrát kihasználó Gonzague, "a harmadik Philippe" kastélyát jó pénzért üzletkötők rendelkezésére bocsátja. Köztük tűnik fel a titokzatos púpos, akiről idővel kiderül, hogy azonos az Aurore Nevers-t hetedhét határon túl felnevelő - és a már felserdült, 18 éves lányba immár beleszerető - Lagardére-rel.

Álnok, ravasz és főként áttekinthetetlen cselvetések kezdődnek, amelyeket akciódús életre-halálra történő vívójelentek tarkítanak, visszarepítve a nézőket a XIX. századba.