Nem csökkentett funkcionalitású szoftverről van szó, a 2013-as Office két hónapig ingyen használható változata tartalmazza a teljes fizetős irodai programcsomagot. 

A technetről letölthető Office Professional Plus 2013 része a Word, a PowerPoint, az Excel, az Outlook, a OneNote, az Access, a Publisher és a Lync. Megszerzéséért a TechNet letöltési oldalára kell navigálni és a ”Get Started Now” gombra kattintani. Kiválasztható a 32 és a 64 bites változat is.

Első lépésként egy online adatlapot kell kitölteni, névvel, e-mail címmel és egyéb adatokkal. Itt dönthetjük el azt is, hogy hány bites Office-ra van szükségünk. A következő lépésben megkapjuk a telepítési kódot – célszerű lejegyezni -, majd a nyelvet választhatjuk ki, s mehet is a letöltés.

Az Office egy 785 MB-os image fájl formájában érkezik a számítógépünkre, azaz vagy ki kell írni CD-re, vagy virtuális meghajtóból lehet installálni. Az új szoftvercsomag csak Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 és Windows Server 2012 alatt fut.