Herbert Stepic, a magyar Raiffeisen Bank igazgatóságának elnöke és a Raiffeisen International vezérigazgatója úgy véli, hogy az elmúlt hetek magyar bankszektorral kapcsolatos bejelentései alapján a Raiffeisen menedzsmentjének felül kell vizsgálnia a stratégiáját, írja a Börsen-Zeitung. A lap szerint a Raiffeisen vezetője azzal fenyeget, hogy a bank akár el is hagyhatja Magyarországot. 

A Raiffeisen Bank International újabb és újabb terhekkel szembesül Magyarországon, emiatt a menedzsmentnek folyamatosan felül kell vizsgálnia magyarországi stratégiáját. Herbert Stepic arra figyelmezteti a magyar kormányt, hogy ne használja kvázi önkiszolgáló üzletként a Magyarországon működő bankokat, írja a Börsen-Zeitung.

A pénzügyi szektor attól tart, hogy akár jelentős leírásokra kényszerülnek a pénzintézetek az állam által átvett önkormányzati hiteleken, ez pedig a végtörlesztések után újabb veszteséget okoz majd a bankoknak.

Stepic nyomatékosította, hogy a Raiffeisen szívesen marad hosszú távon Magyarországon, a jelenlegi állás szerint nem tervezik, hogy kivonuljanak Magyarországról vagy egyéb közép- és kelet-európai piacokról. Azonban az Orbán-kormánytól azt kívánja, hogy hajtson végre strukturális átalakításokat a nyugdíj- és az egészségügyi rendszerben.