Immár tizenhárom éves múltra tekint vissza a Civil Kulturális Börze, amely időközben a régió legnagyobb seregszemléjévé vált. Az idén a szakmai napot november 9-én, pénteken Békés Megyei Kormányhivatal nagytermében (Békéscsaba, Derkovits sor 2.) tartják meg 13 óra 30 perces kezdettel, a színpadi produkciókat és a kiállítást magába foglaló kulturális börzét pedig másnap, november 10-én 9 órától a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában.

A civilek aktivitása ugrásszerűen megnőtt 1990 után, egyre többen ismerik föl, hogy egy-egy közös cél érdekében össze kell fogniuk az állampolgároknak. A szakmai nap három időszerű témát ölel föl. Az új civil törvény tudnivalóiról és tapasztalatairól szól Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója. Ezt követően a megyei civil szolgáltatóival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a jelenlegi válságban működő túlélési praktikákat mutatja be Vágvölgyi Gusztáv, az Insp-Ráció Egyesület képviseletében és Koszecz Sándor az Életfa Kulturális Alapítványtól. A szakmai napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a főszervező: a Civil Szervezetek Szövetsége és a társszervező: az Életfa Kulturális Alapítvány honlapján lehet.

A másnap megtartandó kulturális börzén, a Vigadó színpadján civil szervezetek mutatkoznak be kulturális műsorral, illetve kiállításon ismertetik tevékenységüket és céljaikat.