Míg Luxemburgban vége a királyi esküvői láznak, addig Svédországban ma kezdődik az őrület. A svéd királyi udvar ugyanis bejelentette, hogy az uralkodó legkisebb lánya férjhez megy. 

XVI. Károly Gusztáv király legkisebb lányát, a gyönyörű Madeleine hercegnőt eljegyezte barátja. A hercegnő volt már menyasszony, egy ügyvéd kérte meg a kezét két évvel ezelőtt, de a fiatalember megijedt a rá váró protokolláris kötelezettségektől és visszalépett. Madeleine ezután New Yorkba költözött, Svédországban csak a legnagyobb családi és állami eseményeken jelent meg, például a nővére, Viktória trónörökösnő esküvőjén, vagy a Nobel-díj-átadásokon.

 Aggódik lánya miatt a monacói hercegnő

Közben New Yorkban képviselte hazáját, illetve egy bankban és az ENSZ-nél is dolgozott. Egyszer csak egyre több kép jelent meg róla és egy nála idősebb férfiről. Christopher O'Neill 37 éves, dúsgazdag bankár, sármos, művelt, rendkívül udvarias – tudósítottak a svéd lapok a szerelmes hercegnő párjáról.

A múlt hónapban Károly Gusztáv király és Szilvia királyné az Egyesült Államokba utazott hivatalos útra, és különösen boldognak látszottak, ám akkor még titkolták, hogy lányukra rátalált a szerelem. Ekkor kérte meg a hercegnő kezét Christopher a királytól. Az uralkodó a svéd alkotmány szerint ezt követően tájékoztatta a miniszterelnököt, a kormányt, a miniszterek pedig áldásukat adták a frigyre.

Egyelőre nem tudni, mikor tartják az esküvőt, valószínűleg jövő nyáron. Annyi azonban biztos, hogy Christopherből az esküvő napján herceg lesz, hiszen Viktória hercegnő férjéből is herceget kreált az uralkodó a házasságkötésükkor.