A Temerinben szombat éjszaka történt verekedés kapcsán ma adott ki hivatalos közleményt az újvidéki rendőrség, amelyben az áll, hogy nemzeti, vallási és faji gyűlöletből elkövetett bűncselekmény miatt tegnap előállította a temerini O. Attilát (1989), O. Róbertet (1992), K. Csongort (1993), a becsei K. Norbertet (1979) és K. Kornélt (1991), valamint az adai S. Tamást (1994) és A. Flóriánt (1994). 

Azzal gyanúsítják a fiatalokat, hogy október 21-én egy kávézóba betérve náci köszöntéssel ( Sieg Heil) üdvözölték egymást, ezt követően az ott tartózkodókkal dulakodásba kezdtek, majd nemzeti alapon sértegették őket. A gyanúsítottak, amelyek ruhájukon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom jelvényét viselték, ezt követően a szórakozóhely előtt rátámadtak a temerini R. Deniszre (1989), B. Mirkóra (1989), majd fizikailag bántalmazták őket, könnyebb testi sérüléseket okozva ezzel.

A rendőrség O. Róbert lakásában egy automata puskát, annak tartozékait, egy darabjaiban lévő légpuskát, egy startpisztolyt, tíz lövedéket, machettát, valamint HVIM -es propagandaanyagot talált. Ellene illegális robbanóanyag, illetve fegyvertartás miatt bűnvádi eljárás indul.

A gyanúsítottakat 48 órás őrizetbe vették, ezt követően az újvidéki Felső Bíróság vizsgálóbírója hallgatja majd ki őket – áll a rendőrség közleményében.