A Tottenham Hotspur legjobban kereső játékosa, Emmanuel Adebayor jelenleg nem sok szerepet kap az egyesületnél, így hangot adott nem túl pozitív véleményének. Andrés Villas-Boas a játékos jelenlegi kihasználatlansága ellenére megtartja a csatárt.

Adebayor a tavalyi esztendőt kölcsönben töltötte a ”sarkantyúsok” csapatánál, és szerzett kellemetlen perceket az ellenfeleknek a maga 17 megszerzett bajnoki góljával. A togói csatár a tavalyi góllövőlistán a nyáron a Tottenhambe igazoló Clint Dempseyvel holtversenyben végzett a 4. helyen.

A klub menedzsere, André Villas-Boas figyelmeztette Adebayort, hogy a frusztráltsága az elkövetkezendő időszakban még folytatódhat, de később komolyabb szerepkörre tehet szert az igen hosszú szezon folyamán.

”Minden játékos játszani akar, és ez természetes, de nem tudok minden játékost a pályára küldeni. Jelenleg egytámadós rendszert alkalmazunk, és Defoe eszméletlenül jól teljesít, máris öt gólnál tart. Adebayor akkor kerülhet képbe, ha két támadóval állunk fel” – mondta a portugál szakember.

A togói a bajnokságban idén mindössze négy mérkőzésen játszhatott, és mindegyik találkozón csak csereként lépett pályára.

”Kifejezetten jól játszott, amikor pályára került, de még nem működik elég olajozottan a kéttámadós felállásunk. A jövőben mindenképpen szerepet kap majd, hiszen idővel változtatnom kell a csapat összetételén” – vélekedett a 35. születésnapját nemrégiben ünneplő menedzser.

Adebayor élvezhette az előző menedzser, Harry Redknapp bizalmát, de idén még nem tudott kezdő pozíciót kiharcolni magának. A történethez hozzá tartozik, hogy a támadó sérülés miatt kihagyta az alapozás nagy részét.

Az Arsenalt is megjáró támadó a szombati Chelsea ellen 4-2-re elvesztett találkozón is csak Juan Mata második, a Chelsea harmadik gólját követően, a 74. percben léphetett a White Hart Lane gyepére, de sokat nem tudott hozzátenni a hazai együttes teljesítményéhez.

A Tottenham az Európa Liga 3. fordulójában Szlovéniába utazik, és játszik a csoportmásodik Maribor vendégeként – a fogadási tippek oddsait is figyelembe véve egyértelmű vendég siker várható. A kvartett másik mérkőzésén az utolsó Panathinaikosz látja vendégül az első helyen álló Laziót.