Ősszel a természet pihenni készül, hogy megszépülve köszönthesse a tél után újra beköszöntő tavaszt. Te se feledkezz meg arról, hogy strandolni, napozni jövőre is vágyni fogsz, és milyen jó lesz, ha gátlások nélkül, büszkén viselheted majd a fürdőruhádat következő nyáron is. Az egészségünkről pedig szintén nem szabad megfeledkeznünk ősszel sem. 

Dr. Kárász Tamás neve, mint plasztikai sebész és orrspecialistaé, nem új keletű a nők körében. Ha orrplasztikára gondolunk, ő az első plasztikai sebész, akinek a neve feljön a Google-ban. Hölgyek ezrei ébredhetnek vele, és gondolhatnak rá mint életük meghatározó személyére, aki visszaadta önbizalmukat, nőiességüket. 

Dr. Kárász: Valóban nagyon sok hölgy álma valósul meg egy orr- vagy mellplasztikai beavatkozást követően. Visszatér az önbizalmuk, magabiztossá válnak és ennek megfelelően is viselkednek. Ha elégedettek vagyunk önmagunkkal, az egész világot meg tudjuk hódítani. Napjainkban testünk egyre inkább saját magunk marketingeszközeként is szolgál. Egy magabiztos, magát csinosnak tartó nő sokkal jobb esélyekkel indul mind a párkapcsolati szférában,  mind a munkaerőpiacon, ellentétben a gátlásos, kicsi melle vagy nagy orra miatt önbizalomhiányban szenvedő, magát alulértékelő nővel.  

Ma már a férfiak is kihasználják a plasztikai sebészet sokoldalúságát. Egyértelműen férfiakra jellemző műtét a hajbeültetés, és a zsírleszívástól sem zárkóznak el. Arcfelvarrásra, orr- vagy szemhéjplasztikára szintén jelentkeznek férfiak, sőt az idő múlását elkendőző botox iránt is érdeklődnek.

NLC: Milyen korú hölgyek keresik meg Önt?

Valóban igaz, hogy érettségire a lányok mellplasztikai műtétet kapnak ajándékba. Tehát már 18 éves lányok gondolják úgy, hogy nagyobb mellel jobban tudnak érvényesülni az életben, több lehetőségük van a párválasztásban. Arra nem gondolnak persze, hogy a kis mell is lehet szép és nőies.                                                                                                                                            Orrplasztikát a csontos növekedés befejeződésétől műtünk, ez lányoknál gyakran 15-16 éves kor, fiúknál inkább 18, felső korhatár pedig szinte nincsen, csak megfelelő általános állapot szükséges.

NLC: Milyen innovatív technikát alkalmaz Ön az orr- és mellplasztikai műtétei során?

A páciensek növekvő igényeinek kielégítése céljából egyre inkább előtérbe kerülnek azok a műtéti módszerek, amelyek a legkevésbé terhelik meg a páciens szervezetét, és így a leggyorsabb gyógyulást teszik lehetővé, és a precizitás növekedésével pedig a műtéti eredmények válnak egyre tökéletesebbé.

Az orrplasztikai műtéteknél alkalmazott ENDOSZKÓPOS eljárás nagymértékben hozzájárul a páciens elképzelésének még pontosabb megvalósításához, minimalizálhatjuk az esetleges szövődmények számát, a páciens kellemesebben éli meg a gyógyulási időszakot, és rövidebb időn belül térhet vissza a mindennapokba. További előnye, hogy segítségével számos funkcionális orrműtétet is kiválóan elvégezhetünk, így nemcsak az orrunk lesz szebb, de jobban is kapunk levegőt rajta és a horkolás is javulhat.

Mellplasztika során az endoszkóp használata lehetővé teszi az implantátum üregének kialakításakor a szinte az izomrost nagyságáig elmenő precizitást, valamint lehetővé teszi, hogy a legkevesebb járulékos szöveti sérülés és a legminimálisabb vérzés mellett operáljunk.

NLC: A MAMMUT Egészségközpontban késő estig páciensek sora várja. Ez a rengeteg ember mind orr- és mellplasztikát szeretne?

Sokan valóban plasztikai konzultációra várnak, de nagyon sok az új és visszatérő páciens, aki botoxot, arcfeltöltést kér.
Mert ma divat FIATALNAK lenni! Azon túl, hogy a mellüket megoperáltatják és az orrukon is változtatnak az emberek, az arcunk árulkodik leginkább korunkról. Amit helyben, a rendelésen meg lehet csinálni, és ami látható és  gyors eredménnyel szolgál, az a hyaluronsavas ajak-, ránc- és arcfeltöltés, valamint a nagyon népszerű botox, mellyel a mimikai ráncokat tudjuk ideiglenesen blokkolni.                        

Nagyon sokan nem tudják, hogy a botoxinjekcióval meg lehet szüntetni a nagyon kellemetlen, intenzív hónaljizzadást egy pár perces minimális kellemetlenségekkel járó beavatkozás során. A szemkörnyéki ráncok mindent elárulnak a korunkról. Nagyon népszerű az altatást nem igénylő szemhéjplasztika, mellyel éveket lehet fiatalodni, nagyon biztonságos és extra gyors a gyógyulási ideje.

NLC: És hogy válasszuk ki a számunkra ideális plasztikai sebészt, akire rábízhatjuk magunkat?

Mielőtt döntenénk, beszéljünk több orvossal – legjobb, ha ajánlás alapján keressük fel őket –, így nagy valószínűséggel találunk olyat, aki szimpatikus és bizalomgerjesztő. Jó, ha az ajánlások azonos típusú műtétekre vonatkoznak, mert a plasztikai sebészetnek vannak speciális ágai, így az, aki szépen operál melleket, nem biztos, hogy meg tud birkózni egy komplexebb orrplasztikával is. Bizonyos esetekben tanácsos specialistához fordulni.

A plasztikai műtét drága mulatság, de nem feltétlenül azért, mert a plasztikai sebészek óriási hasznot remélnek, hanem a beavatkozások során használt eszközök, a személyzet felkészültsége, a plasztikai sebész naprakész tudása és a minőségi anyagok miatt kell sokat fizetni. Természetesen önmagában a magas ár sem mindig garantálja a tökéletes eredményt, és a gyanúsan olcsó beavatkozásokkal is jobb okosnak lenni.