Mind több debreceni lakos – leginkább Loki-szurkolók – egybehangzó vélekedése szerint a félkarú rablók betiltásának nyilvánvaló célja a DVSC labdarúgócsapatának tönkretétele. A Videotonnak kell bajnoknak lennie! Mint ismeretes, a hét elején példátlan gyorsasággal betiltotta a pénznyerő játékgépeket Orbán Viktor, pontosabban a kormány, még pontosabban a fideszes parlamenti kétharmad. 

Hipp-hopp 20 éves problémát rendezett a parlamenti nagytöbbség, vagyis a kormány, de valójában Orbán Viktor. A Nemzetgazdasági Minisztérium friss közleménye szerint „egy nyerőgép legalább 10 család életét tette tönkre”, s bár arra nem tér ki a miniszteriális dokumentum, hogy egy év, egy hónap vagy egy nap alatt, esetleg egyáltalán tesz tönkre 10 családot egy nyerőgép, de ha így van, ha így megy ez 20 éve, akkor komoly felelősséggel bír ezen a téren az előző Orbán-kormány és a mostani Orbán-kormány is előző két év tétlensége okán. Jó reggelt kívánunk! 

A kormányzati szószólók arról is beszámoltak, hogy „Orbán Viktor tájékoztatta a kabinetet: súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban, erről azonban további részleteket nem közöltek”. Sajtóértesülések pedig azt lebegtetik, hogy a gyors intézkedésre azért volt szükség, mert bizonyos nyerőgépesek több országgyűlési képviselőt is le akartak fizetni, ezt a bűnös cselekedetet azonban a rohamtörvénykezéssel megakadályozta a Fidesz, a kormány, tehát Orbán Viktor. Megnyugodhatunk hát, a villámakciónak köszönhetően a továbbiakban sincs és nem is lesz lefizetett honatya a Tisztelt Házban. Ámen. A parlamenti voksoláskor a három debreceni országgyűlési képviselő közül egyedül Pósán László nyomott igent, Halász János és Kósa Lajos nem szavazott (arról nincs információ, hogy egyáltalán jelen voltak-e). 
 
Orbán Viktor,Kósa Lajos és Szima Gábor- 2012-es bajnokavatás a Loki stadionjában A Nívó blog tegnap feltette a kérdést: Miért ilyen sürgős a játékgép-törvény? Idézünk a válaszkísérletéből: „Köztudott, hogy Orbán Viktor imádja a futballt, és régóta nagy szurkolója Székesfehérvár csapatának, a Videotonnak. Minden bizonnyal csak a véletlen műve, de Orbán miniszterelnökségével elkezdett ömleni a pénz a Videoton csapatába: hirtelen a magyar pénzügyi körök legbefolyásosabb vezetői rádöbbentek, hogy bizony ők is hatalmas Videoton szurkolók, ezért elkezdték a Vidit szponzorálni: MOL, OTP, na meg, mint blogunk régebben írta, itt szépen megfér egymás mellett a Strabag és a Közgép is. Magyar szinten óriási pénzek mennek a csapathoz, amelyek edzője a világhírű Paulo Sousa, és amelyik zsebből vásárolja ki-igazolja le nemcsak a hazai élmezőny színe-javát (Torghelle, Haraszti, Kovács), de sokszor még nemzetközileg is jegyzet neveket is (Caneira, Oliveira). Akárhogy is nézzük, a magyar bajnokságban jelenleg a Videoton messze a legtehetősebb csapat. 

De hiába a sok pénz, a csapat csak részeredményeket tud felmutatni. (…)a fő rivális, a Debrecen csapatának legnagyobb tulajdonosa és egyben főszponzora, Szima Gábor játékgépekben utazik (micsoda véletlen egybeesés), és a játékgéptörvénnyel pont az ő lába alól húzzák ki a szőnyeget. Ha életbe lép a törvény, Szima elesik ettől a bevételi forrástól, és ebből kifolyólag a Debrecen csapatának sem tudna annyi pénzt juttatni, mint korábban, rosszabb esetben pedig pénzügyileg kénytelen lenne kiszállni a csapatból, és a Debrecen elvesztené legfőbb szponzorát. Ez gyakorlatban azt jelentené, hogy a Loki kénytelen lenne eladni piacképes játékosait, meggyengülne, és ezzel a Videoton leírhatna egyet a főbb ellenfelek közül (olyan túl sok ilyen nincs, maximum még a Győr).” 

A DVSC hivatalos honlapjának fórumában is többen megszólaltak nyerőgép-ügyben. „A játékgép-automaták megszüntetésével kapcsolatos hírhez: ha van ebben az országban 20 ezer Loki-drukker, aki heti 100 forintot (évente 5200 Ft) el tud utalni a csapatnak, az 104 millió forintos hozzájárulás a költségekhez (heti 200 Ft-tal számolva 208 millió forint, napi 100 Ft-tal számolva 730.000.000 Ft-ról beszélnénk, ez itthon már nyilván irreális...), ami, ha nem is sok, de a semminél több...” „Szima Gábor úr, pontosan tudta, hogy ez be fog következni előbb vagy utóbb. Szinte biztos vagyok benne, hogy bevételei már nem a játékgépekből származnak. Ez ugyan csak logikai következtetés a részemről (Kósa Lajos úr nyilván szokott beszélgetni Szima úrral), és a józan ész is ezt diktálja. 

Azért kíváncsi lennék egy nyilatkozatra ezzel kapcsolatban, mert én és minden a DVSC-ért szorító emberben most bizonyos aggodalmak merültek fel.” Azért kíváncsi lennék egy nyilatkozatra… - írja a szurkoló, s nincs egyedül. Nyilatkozatok pedig egyelőre szintén nincsenek. Szima Gábor nem beszél arról, hogy ez a hirtelen tiltás mennyiben érintheti a Lokit. Kósa Lajos polgármester a kisebbségi tulajdonos képviseletében nem szól arról, hogy mit gondol a történtekről, s miért nem szavazott a parlamentben, amikor erről döntöttek. Azt meg senki nem mondja el, hogy mi lehet az a nemzetbiztonsági kockázat, amivel Orbán miniszterelnök indokolta a példátlan sietséget. 

Kósa és Szima.Megérte ismét győzni? Ha senki nem beszél, akkor a nép magában töpreng – erről eddig még nem sikerült leszoktatni. Magában töpreng a magyar, majd gondolatait megosztja hasonló érdeklődésű ismerőseivel, aztán már együtt mondják a tutit, mert hihető hivatalos tuti nincs, mert a lakosság le van székelve a hatalmon lévők által. Mint mindig. Mind több debreceni lakos – leginkább Loki-szurkolók – egybehangzó vélekedése szerint tehát a félkarú rablók betiltásának nyilvánvaló célja a DVSC labdarúgócsapatának tönkretétele. 

A Videotonnak kell bajnoknak lennie, ez pedig csak a Loki lehetetlenné tételével sikerülhet. Orbán Viktor minden eszközt megragad kedvenc csapatának sikere érdekében, nem riad meg semmitől, még az efféle hirtelen törvénykezéstől sem, ami aztán mintául szolgálhat más hipp-hopp intézkedésre is. Ez a módszer pedig komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Vagyis nem más, hanem Orbán Viktor, a kormánya és az országgyűlési kétharmada a nemzetbiztonsági kockázat. Ez a parlamenti szavazógép az igazán és nagyon veszélyes játékgép most Magyarországon.