A „Superior Taste Award 2012” hazai nyertese a Tokaji Muskotály Borecet. A brüsszeli székhelyű International Taste and Quality Institute (iTQi) idei megméretésén a több mint félezer díjazott sorában a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete nyerte el a nemzetközi minősítő intézet „Superior Taste Award 2012”, avagy a „Legjobb ízért díj 2012” elismerését.

A 13 európai kulináris intézettel együttműködő, Brüsszelben székelő iTQi minden évben megrendezi nemzetközi kóstoltatását, mely keretén belül Európa 60 legnevesebb, Michelin csillagos séfjéből és sommelier-jéből álló zsűri értékeli a pályázó élelmiszeripari termékeket. Idén több mint 1000 produktum érkezett a világ 80 különböző országából, hogy megmérettesse magát a „Superior Taste Award 2012”-n.

A díjazott termék

A kiváló szakmai zsűri úgynevezett vaktesztnek vetette alá a termékeket, mely során elsőként azt pontozta, hogy milyen benyomást tett rá a jelölt, majd vizsgálta a látványt, az illatot, az állagot és az ízvilágot. A procedúra eredményeképpen a pályázók 1-3 csillagos minősítést kaphattak, amennyiben a vakteszt során legalább 70%-os eredményt értek el. A szigorú követelményeknek idén 752 termék tudott megfelelni, közöttük a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete.