Szalai Tamás és Dombvári Bence országváltást fontolgat: a két kajakos Azerbajdzsánban járt egy pályaavatón, a Nemzeti Sport szerint a honosításuk is szóba került.

Szalai K-1 500 méteren Európa-bajnok, míg Dombvári K-1 1000-en vb-9. A két versenyző Azerbajdzsánba utazott a napoban, hivatalosan pályaavatóra, azonban a sportnapilap értesülései szerint honosítani szeretnék őket a kaukázusi országban.

A hírek szerint nagyon jó ajánlatot kapott a két magyar kajakos: havi 3000 dollár fizetést, teljes ellátás és hat-hét havi edzőtáborozási lehetőség várna rájuk, amennyiben úgy döntenének, hogy Azerbajdzsán színeiben folytatják. Az utazásról a kajakosok környezetében sem tudtak.

Szalai a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, idehaza "közellenségek" lettek belőlük:

- Amikor kiderült, hogy ott jártunk, és meghallgattuk az azeriek ajánlatát, idehaza egyből elvágtuk magunkat. Ellenséges a hangulat, így egyre komolyabban fontolgatjuk a váltás lehetőségét - idézi a lap a kajakost.

Kajakosaink közül a közelmúltban Benedek Dalma Szerbiába, Paksy Tímea Ausztriába, Sarudi Alíz Ciprusra távozott kajakosaink közül, de Douchev-Janics Natasa esete verte föl a legnagyobb port: a háromszoros olimpiai bajnoknő valószínűleg szintén szerb színekben versenyez tovább.