A kelbimbó azon ritka zöldségek közé tartozik, melyek nem érzékenyek a hidegre. Sőt, akár előnyösek is lehetnek számára a mínuszok - a hideg fokozhatja a bimbókban a cukortartalmat.
Az apró, káposztára emlékeztető zöldség talán nem tartozik a kedvenceid közé, ha azonban megismered egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságait, esetleg közelebbi barátságba kerültök.
Francia kutatások szerint a szervezetbe kerülve pusztítja a Helicobacter pylorit. Ezt a baktériumot hozták összefüggésbe a gyomorfekély kialakulásával, így a kelbimbó kiváló táplálék lehet, ha meg akarod előzni a betegséget.
A benne lévő szulfafaránnak köszönhetően fokozza a májban azoknak az enzimeknek a termelését, melyek a méreganyagok kiválasztásáért felelnek. Ily módon fogyasztásával csökkenthető a daganatos betegségek kialakulásának kockázata.
0 Megjegyzések