2012. október 5-én két olyan jótékonysági eseményre szeretnénk meghívni, melyek a Magyar Nemzeti Múzeum Ötkarikás magyarok című olimpiatörténeti kiállításához kapcsolódik.

11 órakor A Magyar Nemzeti Múzeum Ötkarikás magyarok című kamara-kiállítását bővítjük ünnepélyes keretek között. Itt londoni érmeseink és korábbi bajnokaink az aukción elkelt tárgyaikkal egészítik ki személyesen az olimpiai relikviákat bemutató tárlatot.  Az exkluzív eseményen Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozónő, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes kenus és ifj. Papp László, háromszoros olimpikon ökölvívó fia is részt vesz.

18 órakor az Élménykülönítmény csapatai jótékonysági borestet rendeznek a Magyar Nemzeti Múzeum támogatásával, ahol az érdeklődők a mátrai borvidék borainak megismerése közben Dr. Szakály Sándor, történész és Mizsér Attila, olimpiai bajnok öttusázóval olimpiatörténeti kérdésekről tudhat meg még többet. Ezt bárzene és kötetlen beszélgetés követi. A zenét Nádudvari Péter, az Élménykülönítmény egyéni maratonistája szolgáltatja.

Tárlatbővítés: 2012. október 5. péntek, 11:00 óra
Jótékonysági borest: 2012. október 5. péntek, 18:00 óra
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Todoreszku-terem, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

Részvételi szándékát, kérjük jelezze a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársának: Kiss Nórának, akitől további információt is kaphat (kiss.nora@hnm.hu, +36 30 85 480 85)