Az ugandai Queen-Elizabeth Nemzeti Parkban Adri De Visser, természetfotós egy nem mindennapi dolgot örökített meg. Egy oroszlán megtámadott és felfalt egy antilopot, majd egy fa alatt pihent meg. Később egy antilopgida ugrált a békésen pihenő oroszlánhoz, aki valószínűleg az anyját kereste. 

Az oroszlán nyugodtan fogadta az anyját sírva kereső állatot, és, mint a saját utódjait, simogatta, babusgatta őt. Bizonyára az anyai ösztön ebben az esetben erősebb volt a vadászösztöntől. A fotók alapján az antilop bébi meg se próbált menekülni az oroszlántól tapasztalatlansága miatt, nem érzékelte a veszélyt. Valószínűleg a nagytest melegét érezte csak, amit biztonságosnak vélt. Craig Packer ökológus szerint nem ritka a macskaféle ragadozóknál, hogy szeretnek játszani a zsákmányukkal. 

De később ezek a „játékszerek” is zsákmányul esnek legtöbbször. Ez egy macska-egér szindróma. A macska is sokáig játszik az elfogott egérrel, mire megeszi. A történelemben nem ez az első eset, hogy egy oroszlán antilopot fogad örökbe, 2002-ben, Kenyában a Kamuniak névre hallgató ragadozó öt antilopot nevelt egy éven át.