A világ egyik legjelentősebb energetikai információs szolgálatának vállalatokat rangsoroló listáján jelentőset lépett előre a MOL: az október 23-án nyilvánosságra hozott, a teljesítményük alapján a legjobb 250 energetikai vállalatot összegyűjtő Platts Top 250 Global Energy Company Rankings rangsorban – az elmúlt évhez képest több mint 40 helyet előrelépve – a MOL idén a 93. helyen végzett.

A MOL-csoport működési régióiban, azaz Európában, Közel-Keleten és Afrikában a MOL a 15. legjelentősebb integrált olaj- és gázipari vállalat, míg az összes vállalkozást tekintve 33. a rangsorban ugyanebben a régióban.

A Platts 2002 óta globális, régiós és iparági rangsort állít fel a vállalatok pénzügyi teljesítménye alapján. A Top 250-es lista mára a vállalatok világpiaci és gazdasági szerepének meghatározó szakmai rangsorává vált. A McGraw-Hill-csoport tagjaként működő hírügynökség eszközértékük, bevételül, hasznuk és megtérülés alapján vizsgálja a világ energiavállalatait. A rangsorban résztvevő 250 cég mindegyike minimum 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik.

Platts

A több mint 100 esztendős múltú Platts a világ egyik meghatározó energia- és fémipari információszolgáltatója. A New York-i székhelyű szolgáltató az iparág 15 jelentős városában működtet irodát, és rendszeres hírei, kutatásai, adatszolgáltatásait és elemezéseit az egész világon követik.

MOL-csoport

A MOL-csoport Közép Európa egyik vezető nemzetközi integrált olaj- és gázipari vállalata, működése 40 országot érint Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban. A MOL-csoportban 31,000 munkavállaló dolgozik világszerte. A Mol-csoport jelenleg 11 országban végez szénhidrogén-kutatási tevékenységet és hét országban folytat kitermelést. A Mol-csoport öt kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Olaszországban. Több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban, nyolc márkanév alatt