Amire túl sokat figyelsz, növekedni kezd!

Hamar megtanulunk az ellen tiltakozni, amit nem szeretünk, bízva abban, hogy ezáltal automatikusan teljesülnek vágyaink. Pedig így nem fog menni.

Hányszor keseregtél azon, mit nem akarsz. Elérted, ezzel egyszer is, amire áhítoztál? Ágálni a rossz ellen, nem merő időpocsékolás, amennyiben tényleg változtatni akarsz az életeden.

Minél többet rágódsz a nem kívánt dolgokon, annál több kellemetlenségben lesz részed. Amit magadban, vagy az életedben mindig is gyűlöltél, bizonyára még nem múlt el.

Amire odaadóan figyelsz, növekedni kezd és életed állandósult problémája lesz. Ne siránkozz folyton, inkább arra koncentrálj, amit el akarsz érni.

Tanulj meg pozitív fogalmakban gondolkodni. Minden kijelentésünk egyben megerősítés. Túl gyakran fordulunk negatív megerősítésekhez. Ezek csak fokozzák azt, amitől szabadulni akarunk. Ha folyton azt hajtogatod, hogy gyűlölöd a munkádat, a helyzet változatlan marad. Ellenben, ha kijelented, "Nagyszerű állást kapok!" , tudatalattidban máris kezdetét veszi az új folyamat.

Szakadatlanul arról beszélj, milyennek akarod az életedet. Egyre azonban ügyelned kell: kijelentéseid kivétel nélkül jelen időben álljanak.

Tudatalattid olyan engedelmes szolgáló, hogy ha jövő időben vagy feltételes módban fogalmazol - "szeretném", "fogom", - akkor célkitűzéseid az örök, számodra hozzáférhetetlen jövőben maradnak.