Pécs, szeptember 27 - 30.

Pécsett szeptember végén nem csak a kerti virágok nyílnak, hanem a táncművészet színe java is benépesíti a várost. Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. 27-én, az első estén a Győri Balett Queen-zenére megálmodott előadása kerül bemutatásra. Ezt a produkciót ajánlom azoknak is, akik picit idegenkednek vagy esetleg félnek a balettől. Ne tegyék! Biztos vagyok benne, ha ezt az előadást megnézik, a műfaj rajongóivá válnak.

Az erős kezdés után nincs megállás. Pénteken Fodor Zoltán és Bozsik Yvette társulatai mutatkoznak be. Az utóbbit erősen erotikus hangulata miatt inkább a felnőtt korosztálynak ajánlom. Szombaton gálaestre kerül sor. A Győri- és Pécsi Balett mellett élvezhetjük – többek között - a Duna Művészegyüttes, a GoBe Társulat, a Magyar Nemzeti Balett és Budapest Táncszínház produkcióit. A nagyok mellett lehetőséget kapnak a jövő reménységei is. Bemutatkoznak a Pécsi Művészeti Gimnázium Táncművészeti Tagozatának növendékei. Vasárnap a Közép-Európa Táncszínház és Frenák Pál társulata zárja az idei találkozót. 

A Pécsi Nemzeti Színházon kívül, a Cella Septichorában 28-án lesz a Testbeszéd Projekt 3, a Színház téren 29-én a GoBe Paletta. Ez a két produkció ingyenes. 

A műsort látva úgy gondolom, idén sincs okunk panaszra.