Kaposvár, szeptember 28 - 29.

Egyre többen tapasztalják, hogy a meséknek kortól függetlenül helye van az életünkben. Aki elfelejtette, hogy felnőttként is szüksége van a mesékre, a gyermekekért újra előveszi, megéli a varázslatot, és talán vissza is talál hozzá. 

Nyolcadik alkalommal szervezik meg az országos népmese konferenciát szeptember 28-án a Kaposvári Egyetemen. Az esemény fővédnöke Fésűs Éva meseíró. Ide elsősorban a szakmabelieket várják, másnap azonban már a nagyközönség számára is rendeznek izgalmas programokat.

A kicsik találkozhatnak a legkisebb királyfival, a szegény emberrel és a világszép királykisasszonnyal, sőt, a mesebeli állatok is megelevenednek. Lesz zenés mesejáték és bábelőadás gyermekeknek, koncertet ad az Alma együttes, zenél egy vándormuzsikus, az ügyesebbeket kézműves-foglalkozásokra invitálják.

Első alkalommal kerül sor a népmesemondók országos találkozójára. Miután a résztvevők megvitatták szakmájuk csínját-bínját, megújulásának lehetőségeit, délutántól mesélnek is a hallgatóság előtt. Fedezzük fel újra a mesék birodalmát, nem fogjuk megbánni!