A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, a Magyar Piac Szövetkezet és a Nomád Étel Kft. közös szervezésében tisztelettel meghívjuk Önöket 2012. szeptember 14. és 16. között az ország első Szürkemarha Vigadalmára a városligeti Vajdahunyad várába.
A háromnapos kulturális és gasztronómiai fesztivál célja, hogy bemutassa a Magyarországon földrajzi árujelző oltalommal védett, és ezáltal az Európai Unióban elsőként elismert hungarikumot, a „Magyar Szürkemarha húst”, az ebből készült termékeket, a körülötte kialakult kultúrát, valamint a tenyésztéséhez és feldolgozásához kapcsolódó mesterségeket. Emellett célunk, hogy bemutassuk a fogyasztóknak a védjegyeket, az Eredetigazolási és Terméktanúsító Rendszert.
Főbb programelemek: élőállat bemutató hortobágyi gulyásokkal, „Ország Bikája” verseny, bemutatjuk a Hortobágyi híres hatökrös fogatot, szürkemarha trófea szépségverseny, „íznevelés”, és főzőverseny, zenés-táncos színpadi programok neves fellépőkkel, népművészeti és kézműves vásár, szürkemarha húsából készülő kolbászok, szalámik, sonkák és egyéb termékek, borfalu.
A rendezvény fővédnöke:
dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter

Szeptember 14-én, pénteken 10 órai kezdettel szakmai előadásokra sor kerül a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében, amelyen az ágazat minden szereplője képviselteti magát, a tenyésztőkön, a feldolgozókon, kereskedőkön át a végfelhasználókig, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium.
A fesztivált és a konferenciát a vidékfejlesztési miniszter nyitja meg.

Bővebb információ és a részletes programok: www.szurkemarhavigadalom.hu
A szerkesztőség munkatársainak regisztrációját a sajto@szurkemarhavigadalom.hu e-mail címre várjuk csütörtökön 20.00 óráig.