Kevesen használják, mégis, az egyik legsokoldalúbb illóolajunk, amely nemcsak a szépségápolásban, hanem az egészségmegőrzésben is kiemelkedő. Lássuk, mi mindenre jó a kellemes illatú teafaolaj!

Manapság egyre inkább elterjedőben vannak a természetes kozmetikumok és gyógymódok. Ez nem is csoda, hiszen a kémiai úton előállított tabletták azon kívül, hogy rengeteg mellékhatást okoznak, egy idő után a gyomrunkat is tönkreteszik. A sok gyógynövény mellett az illóolajok is fantasztikus hatásokat rejtenek magunkban, és nem csak akkor, ha belélegezzük azokat. Ismerkedj hát meg az egyik jeles képviselőjükkel, a teafaolajjal!
 
Egészségre gyakorolt hatása

A teafaolaj beszerzése szerencsére nem jelent különösebb gondot, ugyanis szinte az összes drogériában és gyógyszertárban megtalálható. Fontos, hogy csakis 100%-osat vegyünk belőle, máskülönben hatásossága lényegesen csökkenhet.

Fogínygyulladások ellen

Teafaolajat alkalmazhatunk hígítatlanul egy fültisztító pálcikára csepegtetve, egyfajta ecsetelőként, de egy deci vízhez hozzáadva öblögetőként is eredményesen felveszi a harcot a gyulladások, afták és különböző szájbetegségek esetén. Remekül fertőtlenít, így a káros baktériumokat gyorsan elűzi, és nem utolsó sorban kellemes leheletet is biztosít.

Felfázás, nőgyógyászati dolgok esetén

Szinte nincs is olyan nő, aki életében ne fázott volna fel annyira, hogy csak egy jó meleg vizű kádban elfeküdve tudta túlélni a napot. Amennyiben a hatást szeretnénk fokozni, legközelebb adjunk a fürdőnkhöz tejben feloldott teafát.

Megfázás esetén ínhaláláshoz

Közeleg a hűvös, nyirkos idő, így hajlamosabbak vagyunk a megfázásra, influenzára. Amennyiben úgy érezzük, nem jó a közérzetünk, akkor teafás ínhalálással és párologtatással megelőzhetjük azt, hogy rosszabbra forduljon az állapotunk. Természetesen, amikor már náthásak vagyunk, akkor is hatásos ez a módszer.

Alkalmazása a szépségápolásban

Gyulladt, pattanásos bőrre.

A kozmetikában régóta használt ezt a fantasztikus illóolajat pattanásos, gyulladt arcbőrre. Miután otthon kinyomod egy-egy pattanásodat, tégy rá egy kis teafát, meglátod, hamarosan elmúlik a fájdalom, illetve a pirosság, ráadásul ezzel még le is fertőtleníted! Amennyiben egész arcodon szeretnéd alkalmazni, cseppents pár cseppet belőle a kedvenc krémedhez!

Korpásodás ellen

Korpásodás ellen az egyik leghatékonyabb gyógymód az, ha a samponodhoz hozzáadsz egy kevés teafaolajat, mivel baktericid hatása mellett kitűnő gombaölő is egyben, sőt, a hajon és a fejbőrön lévő paraziták is egyszerűen eltűntethetőek vele. Amennyiben rozmaringot is keverünk hozzá, akkor azzal a vérkeringést is serkenthetjük, így sörényünk nem csupán korpamentes, de egészséges és fénylő is lesz.