Történelmi Lovasjátékok programunk egyedülálló műsor, amellyel végvári hőseink előtt kívánunk tisztelegni a Sümegi Vár lábánál. A program az időjárástól függően vagy a Lovagi Arénában, vagy a fedett Történelmi Rendezvénycsarnokban kerül megrendezésre. 

Magyarországon a XX. század alkonyán középkori hagyományainkat felelevenítve elsőként kezdtünk a Sümegi Várban lovagi tornákat rendezni. Először csak nyaranta néhány alkalommal, napjainkban pedig nyáron (július 15-augusztus 20 között) már minden nap akár többször is, ősztől-tavaszig pedig hetente szerdán és szombaton látható a Történelmi Lovasjátékok program.

Egyedülálló műsorunk, mellyel végvári hőseink előtt kívánunk tisztelegni a Sümegi Vár lábánál - a szállodától mintegy 150 méternyire - időjárástól függően a Lovagi Arénában (befogadóképessége 1000 fő), vagy a fedett Történelmi Rendezvénycsarnokunkban (befogadóképessége: 1000 fő) kerül megrendezésre.

A program menete:

A műsor nyitányaként egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Kiváló lovasaink a spanyollovas iskola széles repertoárjából adnak lenyűgöző bemutatót.

A spanyol lovas karusszelt Lovagi Torna bemutatónk követi.

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.

A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A PROGRAM ÁRAI KÜLÖNBÖZŐ MENÜVÁLTOZATOKKAL:

Történelmi Lovasjátékok középkori Lakomával:
6.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (barackpálinka), középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi vegyes saláta, gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További menüváltozatok csoportok részére (min. 20 fő) előzetes megrendelés alapján:

Történelmi Lovasjátékok főúri Lakomával:
7.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pezsgő), középkori leves, kemencében sült libacomb ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, házi vegyes saláta házi rétes, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges Lakomával:
8.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pezsgő), előétel - középkori pástétom, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, sült libamell párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, házi vegyes saláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

GARANTÁLT IDŐPONTOK

2012. május 1 - 2012. július 14. szerdánként és szombatonként 18.00 óra
2012. július 15 - 2012 augusztus 20. keddtől vasárnapig 18.00 óra
2012. augusztus 21 - 2012. október 31. szerdánként és szombatonként 18.00 óra
2012. november 1 - 2013. április 30. szerdánként és szombatonként 17.00 óra