Tükörhegy, Balatonaliga, Tétényi-fennsík. A közös az, hogy mindegyik területen a világ egyik legbefolyásosabb üzletasszonya, a dúsgazdag izraeli Shari Arison indított törvények felett álló óriásberuházásokat. Közel 4 milliárd dolláros nettó vagyonával Shari Arison izraeli üzletasszony áll a Forbes magazin 64. helyén a világ legbefolyásosabb nőinek százas listáján. Arison ezen felül Izrael leggazdagabb nője, számos vállalatot igazgat, ezek közül a legnagyobb a Hapoalim Bank. 

A New Yorki születésű Arison 1966-tól él Izraelben, ahova édesanyjával költözött szülei válása után. 12 évesen visszaköltözött apjához az Egyesült Államokba, de hat évre rá visszatért, hogy az IDF-nél szolgáljon (Israeli Defense Force – az izraeli katonaság. Izraelben a nők is hadkötelesek). A Hapoalim Bank mellé megörökölte a Carnival Cruises-t és a Shikun & Binui ingatlancéget apja, Ted Arison halála után. Ezek mellé Izrael legnagyobb sóüzemét is birtokolja, valamint létrehozta a Miya nevű céget, ami elavult vízüzemeket újít fel a Fülöp-szigeteken és a Bahamákon. 2009 márciusában támogatta az évente megrendezésre kerülő „Good Deeds Day”-t („jócselekedetek napja”), amin Shari Arison Ruach Tova nevű nonprofit szervezete több ezer izraelinek segített különféle jótékonykodási feladatok ellátásában. 

Tükörhegyi ingatlanpanama Magyarországon sem ismeretlen a milliárdosnő neve, mivel számos óriásberuházásban volt érdekelt a cége. Hozzá köthető a tükörhegyi, érdekes módon nemiszerv alakú lakópark építése, ahol a településrendezési eszközök megalkotása során a képviselő-testület lábbal taposta az építési törvény ide vonatkozó előírásait. Nem kötöttek például településrendezési szerződést a beruházóval, így az önkormányzat a vagyoni értékű jogairól úgy mondott le, hogy cserébe semmi elkötelezettséget nem kért a beruházótól az építkezéssel járó, a közösséget terhelő kiadásokkal kapcsolatban. Tétényi-fennsík és Kamaraerdő izraeli kezekben A Shikun & Binui a gyönyörű Tétényi-fennsíkon is épít lakópartot, nem törődve a több tucat védett állat- és növényfajjal. A környéken egyébként több izraeli cég is érdekelt. 

A Tamir Kishon és Alex Goor által ügyvezetett Kamara Projekt Kft-ben társtulajdonos a Kamaraerdő Ingatlanfejlesztő Kft. Utóbbiban alapításakor a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég, a Tegro Inc. volt a többségi tulajdonos. Feltűnt a tulajdonosok között Karl Ferenc neve, valamint a Panamában bejegyzett Bermen Inc-é. 2007 márciusától a Tegro helyén az amszterdami székhelyű Nanette Real Estate Group tűnt fel többségi tulajdonosként. A fővárosban számos ingatlanfejlesztésben érdekelt izraeli érdekeltségű Olimpia Groupnak a hollandiai Nanette az anyacége. Sukoró Balatonon, azaz a Club Aliga A hölgy cége az aligai ügyletben is mélyen benne van. 

Mint ismert, a Zvi Frank által irányított, Shikun & Binuihoz köthető Pro Mot Hungaria Kft. is dolgozott az adásvételen, továbbá titkosították a volt MSZMP-s pártüdülő átjátszásával kapcsolatos szerződést is. A Jobbik képviselője, Hegedűsné Kovács Enikő aktívan foglalkozott az ügylettel, aki szerint hűtlen kezelés is felmerülhetett, mivel ára tizedéért, 5 milliárd forintért adták el az ingatlant, továbbá jogtalanul értékesítették el az üdülőhöz tartozó partszakaszt is. Ezek ellenére, és a beszerzett szakértői vélemények alapján a rendőrség azonban megállapította, hogy a mintegy ötmilliárd forintos vételár reális volt, ezért a privatizációval az államot nem érte kár. 

Kiderült viszont az is, hogy a KVI (Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda) a természet védelméről szóló törvényt megkerülve, az illetékes miniszter jóváhagyása nélkül kötött szerződést a befektetővel. Az NNI szerint viszont ez nem bűncselekmény, hanem fegyelmi vétség, amelynek kivizsgálása nem a rendőrség hatásköre. A Shari Arison cége által üzemeltetett, fent felsorolt beruházások a vállalat hivatalos honlapján is megtalálhatók, tehát a tulajdonlási kapcsolat valós, annak ellenére, hogy a „Garden Ville” fedőnévvel reklámozzák a lakóparkokat. A felhasznált kép csak illusztráció! 

Emlékeztető: „Olyan kis ország részéről, mint mi, szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot, és ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhova eljutunk...” – mondta Simon Perez, Izrael köztársasági elnöke 2007. október 10-én.