A 2012-es érvényességi idővel rendelkező Üdülési Csekkek már csak december 31-ig válthatók be, így alig négy hónapjuk maradt azoknak, akik fel szeretnék használni megmaradt csekkjeiket. A szállodák akciós ajánlatokkal várják a megmaradt utalványok felhasználóit. A Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. tájékoztatása szerint a 2012-es érvényességi idővel rendelkező Üdülési Csekkek 2012. december 31-ig válthatók be, így alig négy hónapjuk maradt azoknak, akik fel szeretnék használni megmaradt csekkjeiket. 

Mivel az üdülési csekk kibocsátása január elsejével megszűnt, a NÜSZ Kft. feladata − e termékkel kapcsolatban − a forgalomban lévő csekkek elszámolására korlátozódik. Kampány segítené a begyűjtést Részben a még forgalomban levő Üdülési Csekkek felhasználására indít kampányt szeptemberben a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz). A kampány egyik célja, hogy a lakosságot a még kint lévő Üdülési Csekkek érvényességi időn belüli beváltására ösztönözze a szálláshelyeken, illetve hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt. 

 Az egészen november közepéig zajló intenzív kampány során különböző, bor és gasztronómiához kapcsolódó akciós ajánlatok közül válogathatnak a belföldi utazók, melyeket az akcióban részt vevő több mint 80 szálláshely biztosít. A kampányban részt vevő szálláshelyek 2=3 típusú akcióval vagy minimum 10%-os kedvezménnyel várják az utazókat, illetve a csomag mellé a bor és gasztronómiához szorosan kapcsolódó ingyenes pluszszolgáltatást nyújtanak. Az akciós időszak végét a Márton-napi eseményekhez igazítják a szervezők. 

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a szeptembertől november közepéig futó kampány támogatására a mintegy két hét múlva már letölthető, minden platformon futó, ingyenes mobilalkalmazást indít. Több mint 1000 vendéglátóhely, 20-nál is több bor és gasztronómiai fesztivál, majd' 40 exkluzív szállásajánlat kap helyet a GPS alapú listázást kezelő, ingyenesen letölthető mobilalkalmazásban. A programokról információt, a pozíciójukhoz legközelebbi vendéglátóhelyeket, látnivalókat és szállásokat is könnyen találhatnak majd maguknak a turisták, és útvonalat is tervezhetnek az alkalmazás segítségével. Óvatosan! 

Hamis utalványok Magyarországon Hamisított Erzsébet-utalvánnyal próbáltak meg fizetni több szegedi üzletben az elmúlt hetekben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn. Szenti Szabolcs elmondta, hogy a hamisított - ezerforintos címletű - utalványok viszonylag jó minőségűek, de nem tartalmazzák azokat a biztonsági jeleket, amelyeket a valódiak, így az elfogadóhelyek ki tudják szűrni a hamisítványokat. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, emellett kérik a lakosságot és az elfogadóhelyeket, hogy fokozottan vizsgálják, kitől és milyen utalványt fogadnak el.