Költözéssel ünnepelte ötödik születésnapját a Láthatatlan Kiállítás, amelynek mostantól a budai Millenáris ad otthont a Népliget helyett. Az új helyszín közel húsz százalékkal nagyobb elődjénél, így számos újdonság várja a rendhagyó tárlaton résztvevőket.


Átmenni a zebrán, fizetni egy bárban, kávézóban, vagy éppen megsózni az ételt. Egyszerű hétköznapi tevékenységek a látók életében. Ami az egészséges embereknek napi rutincselekvés, az a vakok számára sokszor embert próbáló kihívás. A Láthatatlan Kiállítás látó és nem látó munkatársai 2007 óta igyekeznek felnyitni a látók szemét, megismertetni velük a világtalanok sajátos világát. A rendhagyó tárlat most új helyen, a Millenárisban nyitotta meg kapuit, hogy nagyobb területen, megújult formában még több élethelyzetet tapasztalhassanak meg a látogatók a vaksötétben.

„Már régóta szerettünk volna Pestről Budára költözni, egy olyan rendezett környezetbe, amely jobban illeszkedik a kiállítás nemes céljához. Nagyon örülünk, hogy nemcsak megszépültünk, hanem közel húsz százalékkal nőtt a tárlat alapterülete. Így rengeteg újdonságot valósíthattunk meg” – árulta el Faragó Éva, a Láthatatlan Kiállítás egyik szervezője.

„Az elmúlt öt esztendőben közel kétszázötvenezren látogattak el hozzánk, a világ minden tájáról. Érkeztek a vaksötétbe Németországból, Angliából, Amerikából, Lengyelországból, Spanyolországból, de még Japánból és Thaiföldről is” – tette hozzá Faragó Éva, akitől azt is megtudtuk, hogy a prágai és varsói kiállítás megszervezése után még több európai nagyváros lakóival szeretnék megismertetni a Láthatatlan Kiállítást.

2012. augusztus 24-től immáron a Millenárisban ismerhetjük meg a fény nélkül élők különleges világát, és a Láthatatlan Vacsora és Masszázs is rövidesen elindul.