Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szeptember 29. 10:00

A Tavasztól-őszig magyar tájakon című, a magyar tájakat, a hazai termékeket és a vidéki életformát népszerűsítő rendezvénysorozat ötödik, utolsó állomásán bemutatkozik az Aggteleki, a Duna-Ipoly és a Bükki Nemzeti park.

A Tavasztól őszig magyar tájakon című programsorozat célja, hogy segítse a gazdálkodók, a kézművesek, a gyógynövénytermesztők, az állattartók és az érdeklődő városi emberek, családok, kicsik és nagyok találkozását, egy olyan város-vidék kapcsolat újjáéledését ösztönözve, amely hozzájárul a falvak gazdasági létalapjának visszaállításához és a vidék értékeinek megismertetéséhez, megőrzéséhez.

A három évszakon átívelő, a magyarországi nemzeti parkokkal együttműködésben megvalósuló rendezvényeken a kiemelkedő természeti adottságok, a kiváló minőségű hazai élelmiszerek, a páratlan népművészeti és kismesterségi hagyományok tárultak a látogatók elé. 

A gyermekeket kézműves foglalkozások, természetismereti játékok és népzenei foglalkozás várja. A felnőttek tárlatvezetéseken, gombabemutatón, borkóstoláson vehetnek részt.