Risztov Évát már a repülőtéren százak ünnepelték, a városháza előtt hatalmas tömeg várta az olimpiai bajnok úszónőt.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola színeiben olimpiai bajnoki címet nyert úszónő, Risztov Éva pénteken a Wizz Air menetrend szerinti járatával érkezett vissza Londonból a debreceni repülőtérre, ahol megkezdődött a friss olimpiai aranyérmes ünneplése. A DKV ingyenes szurkolói buszt indított, amit ki is használtak a rajongók, Risztov Évát több százan várták.

Az úszónőt Londonból édesanyja, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója kísérte a gépen. Risztov Évát a gépről leszállva Pajna Zoltán, Papp László és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármesterei, valamint Herdon István, a repülőtér üzemeltetési jogait gyakorló Xanga cégcsoport tulajdonos-vezérigazgatója fogadta.

A repülőtéren szinte mindenki a könnyeivel küszködött a meghatottságtól. Risztov Éva azt mondta, „ha tudtam volna, hogy ilyen olimpiai bajnoknak lenni, már korábban az leszek.” Ezután megköszönte a támogatást szüleinek, barátainak, edzőjének és Debrecennek. Éva édesanyja úgy fogalmazott, „nagyon köszönöm Debrecennek, hogy anyja helyett anyja volt a lányomnak.” Kósa Lajos azt mondta, a helyszínen végigordították a két órát, így biztatták az úszónőt. Orendi Mihály pedig úgy fogalmazott, bíztak a jó eredményben, de szerinte az adta a szükséges pluszt, hogy Risztov Éva édesanyja is ott szurkolt a lányának Londonban.

A Debreceni Egyetemen tanuló és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola színeiben versenyző úszót rendőri felvezetéssel, a szurkolók konvojában vitték a Nagyállomásra. Innen nosztalgiavillamossal utazott a Régi Városháza elé, ahol ugyancsak több százan ünnepelték.