Elképesztő mozgalmat indított el magyar vállalkozó, Fiser Tivadar, a Magyar Mátrix Közösségfejlesztő Kft. alapítója. Az új, plasztikkártya 100 %-os aranyfedezetű pénz, ami 24 karátos (999,9-es) lefóliázott aranyat tartalmaz. Legkisebb címlete a 0,01g aranyat tartalmazó (kb. 200 Ft értékű), legnagyobb címlete az 1g aranytartalmú (kb. 20 000 Ft. értékű) kártya.

A tíz éve kész rendszer azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy értéket csak munkával lehet előállítani. Több aranyat is csak bányászattal (fáradtságos munkával) lehet kitermelni. Éppen ezért ez a rendszer nem engedi meg a kamatterheléseket, azaz nem engedi meg, hogy befektetett munka nélkül, puszta spekulációval pénzből lehessen pénzt csinálni, hiszen így aranyat termelni sem lehet…

Az új pénz stabilitását az aranyfedezet biztosítja, s természetesen automatikusan konvertibilis valuta, hiszen az arany mindenütt ugyanaz! Hamarosan beindítják a rendszert, amikor is a Kft átalakul részvénytársasággá, a kibocsátott részvények tulajdonosai ilyen új pénzben kapják meg részvényeiket. A rendszer a belépők között azonnal működésbe lép, s folyamatosan kiterjeszthető az egész országra!

Az új rendszer zsenialitása az a roppant természetes felismerés, hogy értéket csakis munkával lehet teremteni. A jelenlegi luftballon pénzek mögött semmi valódi érték nem áll, csak névértéket jelentenek. Nem mások, mint egy papírdarab, egy ráírt számmal. Ehhez hasonló volt a valamikori Hangya Szövetkezeti rendszer, s tudjuk, hogy az mennyire működőképes volt!

Az új pénz bevezetésével megszűnnének az adósrabszolgaságok, nem lenne kamatcsapda, s kitisztulhatna a gazdaság!