Nyár... 30-35 fok... ki nem ismeri azt az idegtépő érzést, mellyel az első tükörbenézés esetén szembesülünk napközben, hogy mint a mesében, hol volt, hol nem volt a sminkem? (Na, ők a férfiak. )Aki nem szeretne így járni, annak van egy pár jól bevált tippem. Mivel nem légkondicionált helységeben dolgozom, de szeretem kisminkelni magam minden munkanap, ezért ki kellett tapasztaljam a hőségálló smink alapjait.

Vegyünk példának egy mutatós, de egyszerű és mindenekelőtt tartós sminket:

1. Szokásunkhoz híven végezzük el a reggeli arctisztítási rituálénkat. Én ilyen melegben szeretem megtisztítani az arcom valamilyen alkoholos tonikkal, mivel így később kezd csak el zsírosodni.

2. Ha nem muszáj, ne használjunk alapozót, csak a szemek alá némi világosításra alkalmazandó korrektort.  Az alapozó, sajnos bármilyen márkás is, hamar elkezd ragyogni, ami lássuk be, nem a legszebb látvány.

3. Mindenképpen érdemes kipróbálni pirosító gyanánt egy barackos-rózsaszínes rúzst. Ha nincs alapozó a bőrünkön, a hagyományos pirosítók nem maradnak fent szépen, de a rúzs kivlóan mutat a tiszta bőrön is.

4. Formázzuk meg a szemöldökünk, amennyiben szükség van rá .

5. Szerencsére a szépségipar már időtlen idők óta életre hívta azt a csodaszert, ami nélkül nehéz igazán vonzó tekintetet varázsolni, ez számomra a TUS! Lehet az modernül színes, vagy klasszikus módon fekete, télen-nyáron alkalmazandó. Kell hozzá egy biztos kéz, némi kis rutin, amit megéri elsajátítani, hiszen a szemceruza mit sem ér a hőség idején.

Azt, hogy alul-felül kihúzzuk e a szemünket, azt a szemformánk alapján érdemes eldönteni, de az a biztos, ami véleményem szerint mindenkinek jól áll, ha a felső és az alsó szemhéj külső zugait kontúrozzuk ki a szempilla tövében szorosan haladva. Így biztosan megnyitja és kiemeli a tekintetünk.

6. Ha a tusozással megvagyunk, jöhet a szempillaspirál. Szerencsére szinte minden dekorkozmetikumokkal foglalkozó cég piacra dobott már vízálló szempillaspirált, ami az esetleges izzadás esetén sem olvad le. Ebből elég egy réteg, mivel nagyon más az állaga, mint a hagyományos társaiénak, és ha túlzásba visszük az adagolását, akkor könnyen egybetapaszthatjuk pilláink.

7. Végül: rúzs, szájfény! Nyugodtan hangsúlyozzuk az ajkainkat, hiszen azt bármikor gyorsan újrakenhetjük, és a napsütésben még szebb egy szép élénk száj.

Remélem élveztétek és hasznosnak tartottátok a beszámolóm elolvasására szánt perceket. Legközelebb egy retro sminkkel jelentkezem.