Újabb beruházással gazdagodott Békés megye a szarvasi Ezüstszőlőben, egy 800 fős kis helyi közösség mindennapjait támogatja a hétvégén átadott integrált közösségi szolgáltató tér.
A Szarvasi Gazdák Hagyományőrző Egyesületének érdeme az a közel 49 millió forintos, 100-os támogatási intenzitású beruházás, melyet Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkárának jelenlétében adtak át hétvégén, a XV. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Találkozó keretében. 

Az IKSZT épületét az egykori ezüstszőlői iskola helyén alakították ki, helyiségeiben olvasósarok, baba-mama klub, internet-hozzáférés, közösségi terem vár mindenkit, de akár a helyi termékek áruinak értékesítésére is kulturált lehetőségük nyílik ezentúl. 

Az ünnepélyes szalagátvágással, melyet Dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, Farkas Zoltán a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Babák Mihály országgyűlési képviselő, Szarvas város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen tettek meg, a közösség immár hivatalosan is birtokba vehette a létesítményt.

Szarvas Ezüstszőlő részében, kb. 800 helyi lakos éli nem csak mindennapjait, de aktív közösségi életet is. Az elmúlt 30 év munkája nyomán a terület apró ékszerdobozzá, rendezett, közművesített területté vált ahol harmóniában élnek egymás szomszédságában a századelő paraszti kultúráját őrző apró házak és a modern, Európai Uniós normáknak megfelelő új létesítmények. Ezek sorát gazdagítja most az IKSZT átadott épülete.