Az eddiginél nagyobb és a céloknak jobban megfelelő kutyafuttatót építenek Budapest VI. kerületében, Terézvárosban. A képviselő-testület döntése értelmében az új létesítmény a Hunyadi téri kutyafuttatót váltaná fel.
 
Új kutyafuttató építését szavazta meg a terézvárosi képviselő-testület a legutóbbi, június 28-i ülésén. A döntés célja, hogy a több mint százmillió forintból megújuló Hunyadi téri futtató helyett egy új helyen, nagyobb területen és több funkcióval ellátott területen rohangálhassanak az ebek. Az új szolgáltatások között szerepelne egy akadálypálya kialakítása, valamint a tervek szerint kutyaiskola-órákat is igénybe lehet majd venni, ráadásul térítésmentesen. Az új létesítmény helyszínére több javaslat is érkezett már a testület tagjaitól, ám konkrét döntés még egyelőre nem született.
A Hunyadi téri beruházással az önkormányzat egy színvonalas, a nyugat-európai feltételeknek és elvárásoknak teljesen megfelelő közösségi tér létrehozását tűzte ki célul, ahol azonban nem szerencsés, ha kutyafuttató kap helyet a szomszédságban. A futtatóban ugyanis az ebek nem csak mozgásigényüket elégítik ki, hanem a dolgukat is ott végzik el, így közegészségügyi szempontból is jobb megoldás új helyet biztosítani az ebek számára.