Átadták a teljesen felújított Országbíró sétányt Budapest XIII. kerületében. A beruházás két éven keresztül tartott, melyre az önkormányzat 1,7 milliárd forintot költött.

Az Országbíró sétány ünnepélyes átadására július 9-én került sor. A rendezvényen dr. Tóth József polgármester elmondta, hogy a sétány felújításának köszönhetően a környéken élő 3 és félezer ember korszerű és humanizált környezetben élheti ezentúl mindennapjait. A fejlesztések két lépcsőben zajlottak: az első szakaszban a nyugati rész átalakítására került sor, idén pedig a keleti rész rekonstrukciójával végeztek a szakemberek. A munkák során kicserélték a burkolatot, fejlesztéseket végeztek a játszótereken, új padokat, szemetes ládákat, kerékpártárolókat helyeztek el, valamint több fát és más növényeket telepítettek a környékre. Az új Országbíró sétány dísze azonban kétségkívül az új szökőkút.

A sétány felújítását a kerület önkormányzata teljes egészében saját erőből valósította meg. A két ütemben lezajló beruházás-sorozat összességében 1,7 milliárd forintba került.