Írország, lóhere, kocsmazene. Majdnem ugyanez mondható el itthon is: Magyarország, gólyavirág, kocsmazene. 

www.licium.hu - Igen, egy közös tényező maradt, a sör és a Paddy and the Rats zenekar révén, a kocsmazene. Ugyanis az ír népzene vegyítve egy kis punk-kal óriási sikerekre képes kis hazánkban, is mint mindenhol a világban, főleg ha folyékony kenyér is van mellékelve a nagyszerű zene mellé.

A Paddy and the Rats egy miskolci – ahogy ők mondják – Pub'n Roll stílusban játszó együttes, és ez teljes mértékben el is mondható a fiúkról: hiszen különböző nemzetek, főleg az ír nép kocsmazenéit, illetve kelta motívumokat ötvözik a punk-rockkal.

A patkányok, ahogy hívják magukat, hatan vannak: Paddy (énekes,dalszerző), Vince(basszus), Joey (gitár), Seamus (dobok) Sonny (harmonika) és Sam (hegedű, banjo, skót duda) alkotják azt a legénységet, amellyel már az egész országot, sőt Európát is behajózták.

Ezzel a zenével lehet is, hiszen az ír nép- és kocsmazene igen hangulatos és az egész világon egyet jelent: érezd jól magad! S a fiúk nem is hagyják szomorkodni az embereket koncertjeiken.

Nemrégiben például Debrecenben jártak, mely koncertet jómagam sem hagyhattam ki. Elmondhatom: óriási buliban volt részem ismét, hála a srácoknak és magával ragadó zenéjüknek. Amint megszólal az első dallam, a közönség egy emberként kezd el jiggelni (mely egy ír táncfajta), ugrálni. Ekkor veszi kezdetét a kétórás, hatalmas buli, amely felejthetetlen élmény minden jelenlévő számára, beleértve a színpadon lévő matrózokat is. A láb és a különböző testrészek fájdalma másnap garantált.

Tehát száz szónak is egy a vége: aki teheti mindenképp látogasson el jó pár Paddy and the Rats koncertre, hiszen olyan élményben lesz része, amelyből a repeta kötelező.
Papp Ferenc