Vidéki bulizenekarból a magyar és külföldi fesztiválok, klubok leggyakoribb fellépőjévé válni? Sokan legyintenek, ez lehetetlen, pedig nyolc szombathelyi fiatalnak sikerült.

www.licium.hu - Az Ocho Macho egykor bulizenekarként kezdte a zenei pályát, mára azonban Magyarország egyik meghatározó reggae, ska, punk és latin zenekarává nőtte ki magát.

Többen úgy gondolják, hogy napjainkban e stílusok keverésével könnyű sikereket elérni, hiszen nagyon vidám stílusokról van szó, azonban, olyan hangszereket is kell használniuk, ami nem mindennapi tudást igényel, nem is beszélve arról, hogy a dalok spanyol, angol és magyar nyelven szólalnak meg.

A zene minden esetben szívderítően vidám, azonban ez a dalszövegekre sokszor kevésbé igaz. Az együttes tudatosan, kreál figyelemfelkeltő, kevésbé optimista írásokat a vérpezsdítő dallamok mellé, ez annak köszönhető, hogy az embereket figyelmeztetni, emlékeztetni kell arra, hogy a világban, az hogy valami szép, legyen az történés, vagy egy lány az utcán, mulandó.

Elgondolkodás ide vagy oda, a koncertek minden esetben nagyon vidám hangulatban telnek el, hiszen mégis csak erről szól az egész, hogy a közönség jól érezze magát. Az emberek vágynak arra, hogy kicsit kikapcsolódhassanak és boldogak legyenek, és ez a nyolc szombathelyi srác azon dolgozik előszeretettel, hogy mindenki elmondhassa, azt hogy Jó nekem!
Papp Ferenc