A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesület és a Greenpeace Magyarország minden kamera, illetve egyéb felvevőberendezés-tulajdonost hív, hogy vegyen részt a második nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyen és fesztiválon!

A kisfilmes kategóriák az alábbiak:
▪ Energia[Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében (Greenpeace Magyarország) – Ma az ipar, a gazdaság és a társadalom jórészt a fosszilis energiahordozókból kinyert energiára épül. A fosszilis energiahordozók használata azonban komoly káros következményekkel jár, úgymint az éghajlat megváltozása, a különböző társadalmak, országok, kontinensek közötti, illetve azokon belüli egyenlőtlenségek kialakulása, vagy ezen energiahordozók készleteinek teljes kimerítése. 
▪    Ünnepeljük együtt az európai természetet – Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója  (CEEweb a Biológiai Sokféleségért) – Az európaiak büszkék lehetnek az öreg kontinens gazdag és változatos élővilágára, legyen az akár a hód, a jégmadár, a kökörcsin vagy a méltán hires lankás pannon homokos sztyeppék élővilága. Az EU felismerte a természeti örökségünk megőrzésének fontosságát, melyet az élőhelyvédelmi és madárvédelmi irányelveken keresztül próbál megvédeni.
▪   Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget – az életünk alapját (Diverziti Egyesület) – Az emberiség és a különböző kultúrák nem mondhatók homogénnek. Ez igaz a természetre is. Különbözőek a színeink – s a színek amiket használunk, a hagyományaink, táncaink, ételeink és tündérmeséink – akármennyire is hihetetlen, ezek mind a környezetünkön és a benne rejlő biológiai sokféleségen alapulnak.
Követelmények
A kisfilmek legyenek:
AKÁR
▪  kampányfilmek, amelyek maximum 60 másodpercben szellemesen és sokkolóan közvetítik a 3 téma valamelyikének üzenetét,
VAGY
▪    akármilyen más filmes műfaj, amely releváns környezetvédelmi üzenetet mutat be minimum 60 másodpercben, maximum 8 percben ,
ÉS
▪      Youtube-ra vagy VImeo-ra legyen feltöltve nagy felbontásban (legalább 720px széles).
Jelentkezési feltételek:
▪     Kitöltött online jelentkezési lap: http://greengofest.eu/hu/apply
▪     Csatolt Youtube/Vimeo link
▪     Csatolt időzített felirat (.srt) angol nyelven
▪     Kettő darab állókép a filmből (min. 300 dpi)
▪     Csatolt fénykép a készítőről (min. 300 dpi)
▪     Trailer, amennyiben elérhető
▪     Határidő: 2012.11.05, CET 18:00
▪     Egy jelentkező maximum három filmmel pályázhat (egy film/kategória, ez esetben filmenként külön jelentkezési lapok kell kitölteni)
Felhívjuk a figyelmed, hogy a fenti kritériumok nem teljesülése esetén a jelentkezésedet nem áll módunkban elfogadni!
A beküldött pályaműveket az alábbi szempontok szerint értékeljük:
▪     kreativitás
▪     eredetiség
▪     a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége
▪     szakmaiság
Minden kategóriában külön zsűri értékeli majd a pályaműveket a fenti szempontok alapján. A zsűri tagjai között egy újságíró, egy filmes szakértő és a témafelelős civil szervezet képvielője lesz. A zsűri minden kategóriában egy első helyezettet hirdet.
Mindemellett az összes videó fel lesz töltve a verseny weboldalára a nevezések menüpont alá 2012. november 6-án (http://greengofest.eu/hu/entries), ahol a honlap látogatói megtekinthetik a filmeket, illetve szavazhatnak is a nekik leginkább tetsző filmekre 2012. november 6. 18:00 (CET) és 2012. november 16. 18:00 (CET) között. Kategóriáktól függetlenül, az összes beérkezett pályamű közül egy közönségdíjast hirdetünk a látogatók által leadott szavazatok alapján.
További információ: www.greengofest.eu/hu