A tavalyihoz hasonló nézőszámra számítanak 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon, így a rendezvény helyszínéül szolgáló rakamazi Tisza kempinget vasárnapig akár 80 ezren is felkereshetik.
 
Idén ugyan kevesebb bérletet adtak el, de a napijegyet váltók száma nőtt 2011-hez képest - mondta el Bukovinszky Béla főszervező csütörtökön az MTI-nek, hozzátéve, hogy valószínűleg nem dől majd meg a látogatócsúcs.

A jegyek közül az olcsóbbakat keresi a fesztivál célközönségének számító fiatalabb korosztály, a kedvezményes árú belépőkből tavalyhoz képest többet adtak el, a felnőtt belépők értékesítésében azonban visszaesést tapasztaltak - tette hozzá.

A négynapos zenei fesztivál ideje alatt kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatja a látogatókat. A kempinget már kedden megnyitották a fesztiválozók előtt, a hivatalos megnyitót pedig szerdán tartották. A Rakamazra és Tokajba látogatókat a koncertek mellett extrémsportparkkal, a már megszokott civil utcával, borkóstolókkal, közéleti fórumokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a szervezők. Idei újdonság a Karriergyár, ahol álláskeresési és karrierépítési tanácsokkal, állásajánlatokkal, munkáltatói szakmai előadásokkal, konzultációkkal várják az érdeklődőket.

A tokaji Paulay Ede Színházban kiállításokat és színházi előadásokat tekinthet meg a közönség, a Hegyről a Völgybe című kézműveskiállításon és -vásáron a hegyaljások a kapolcsi Művészetek Völgyének árusaival, művészeivel ismerkedhetnek meg.Csütörtök:
Machine Head (Usa), Depresszió, Transglobal Underground(Uk) Irie Maffia,Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag,Subscribe, Besh O Drom, Road, Mobilmania, Kaukázus, Deák Bill Blues Band, Ferenczy György És A Racka Jam, Goulash Exotica, Fish!, Zorall Rómeó Vérzik, Gonzo.
Péntek:
Faithless (Uk) Dj Set, Quimby, Roni Size (Uk), Kowalsky Meg A Vega, Testament(Uk), Finntroll (Fin), Alvin És A Mókusok, Zagar, Brains, Péterfy Bori & Love Band Kistehén, Tátrai&Szűcs Latin Duó, Dalriada, Supernem, Jamie Winchester, Palotai, Ludditák, Isten Háta Mögött, The Idoru, Neck Sprain, Mangod Inc., Óriás, Turbo Kovbojok, Aljas Kúszóbab.
Szombat:
Basement Jaxx (Uk), Barabás Lőrinc Eklektric, Adam Freeland (Uk), 30y, N.O.H.A (D),Ignite(Usa),Paso Hatesphere (Dk), Colorstar, Vad Fruttik, Copy Con, The Unbending Trees, Blind Myself, Insane, Ossian, Kerekes Band, Ludmilla, Jurij, Superbutt, Punk Goes To Disco (Anima Dj Set), Zuboly.
További információk: www.hegyaljafestival.hu