A Dunántúli Napló információi szerint a Bándy Kata megölését beismerő P. László néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett prostituált barátnőjével. A férfit már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen, ahol azóta próbált meg elbújni, hogy megtudta, szorul körülötte a hurok.

Börtönben kellett volna ülnie P. Lászlónak július 2-tól - derítették ki a Halasi Tükör munkatársai. Megkeresték Kelebián a rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított férfi anyját, aki elmondta, három hete beszélt utoljára fiával telefonon. Megmutatta a nő a férfi szobáját, ahol szexlapok és rendőrségi behívók voltak. Az egyik idézés szerint 2012. július 2-án kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe egy szabálysértési eljárás miatt. Húsz napos elzárásta ítélték P. Lászlót, vagyis a bűncselekmény idején a sitten kellett volna lennie.
P. László legutóbb novemberben szabadult, egy évet töltött börtönben gépkocsi-feltörés miatt. Előtte hat évet már a rácsok mögött töltött rablásért.
Szerda délelőtt dönt a Pécsi Városi Bíróság a rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

péntek
A büntetett előéletű P. Lászlót a DNS-minta buktatta le. Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas meletti Kelebia szerepel. A Pécs.ma információi szerint az elfogott férfit és társát többször látták egy piros öreg autóval, amikor „vasazni" jártak. A férfi állítólag önkényes lakásfoglalóként élt, és "házában" többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

Helyszíni tudósítónk elmondása szerint előállították P. László élettársát is. Több embert keresnek még a rendőrök.
Az ottlakó rettegő cigányok teátrálisan összepakoltak és táskákkal elhagyták az "otthonukat".

Azt az "otthont", amely teljesen lepusztult állapotban van, tönkretették teljesen.

Tudósítónk elmondása szerint kábelégetés nyomaitól rombolásig minden látható. 

A Pécs.ma délután kettő óra után nem sokkal azt közölte, hogy meg nem erősített információk szerint, az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették már a rendőrök. A pécsi hírportál szerint, komoly bizonyíték, hogy Kata táskájának tartalmát magukkal vitték a feltételezett elkövetők, így holmijait is megtalálták a nyomozók a most őrizetbe vett férfinél.
"Csupán" szexuális indíttatásból támadt a gyilkos
A Pécs.ma munkatársainak közben sikerült elérniük a gyanúsított kirendelt védőjét. Azt kérte a hírportáltól, hogy egyelőre a nevét még ne közöljék. Az ügyvéd elmondta, hogy a férfit szombaton menekülés közben Bóly közelében fogták el a kommandósok.
A férfi beismerő vallomást tett, másra azonban nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított úgy fogalmazott: „Egyedül viszem el a balhét.” Tettét azzal indokolta, hogy tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg. Nem ismerte korábbról. Arra kérdésre, hogy megbánta-e a tettét nem válaszolt. A férfit kedden délelőtt újra kihallgatják.
Bándy Kata ellenállt, ezért kellett meghalnia
A Pécs.ma hírportálnak nyilatkozó védő azt mondta, Bándy Katának azért kellett meghalnia, mert nem akart a tettessel közösülni. Ott fojtotta meg áldozatát, ahol a holttestet megtalálták. Oda gyalog mentek, a lány - a férfi vallomása szerint - önszántából ment vele, útközben még beszélgettek is.
Érdeklődési kör: alvilág
A Pécs.ma szerint P. László facebook profiljánál előzőleg még az szerepelt az érdeklődési körénél, hogy „alvilág”, a bemutatkozásánál pedig azt írta: „Anyit csak hogy kib*****tt jo csávo vagyok!!”. A kedvenc sportoknál „harci” szerepelt.
A Dunántúli Naplónak délelőtt még sikerült beszélnie P. László barátnőjével, aki elmondta, hogy a Magtár utca egyik romos állapotban lévő épületében laktak sokadmagukkal. A barátnő szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök - vagy bujkál.
Ezrek emlékeznek Bándy Katára
Még az éjszakai órákban, miután az első hírek megjelentek arról, hogy a gyilkost elfogták, a Bándy Kata emlékére létrehozott Facebook-csoportot zárolták. Most a következő kiírás fogadja a csatlakozni kívánókat az oldalon:
A csoportban nem megengedett semmilyen etnikumi, vagy más ítélkezés. A csoport fő célja a figyelemfelhívás, hogy ne történhessen ilyen vagy más hasonló senki testvérével, barátjával, gyermekével, szerettével, és egyáltalán, senkivel!! Ha bárki szeretne képet közzétenni, kérem valamelyik adminnak küldje el, és felkerül! Köszönöm, hogy ennyien csatlakoztok!
Információink szerint hamarosan az egész csoportot megszüntetik, mivel egyre többen nyilvánítják ki véleményüket a gyilkos személyével és cigány származásával kapcsolatban. A csoportban sokan képekkel és versekkel emlékeznek meg a meggyilkolt Bándy Katára.
P. László orrcsontja eltörött a rendőri intézkedés során?
A Pécs.ma információi szerint P. László a hírportál előzetes értesüléseivel megegyezően sérüléseket szerzett a rendőrségi intézkedés alatt. A Pécs. ma úgy tudja, hogy az orrcsontja törött el és a Honvéd kórházba szállították a rendőrök vasárnap. A hírportál értesülései szerint nem tartották bent a kórházban és már a rendőrkapitányság fogdáján van, előzetes letartóztatásáról pedig kedden döntenek.


péntek
P. László Facebook profiljából az is kiderül, hogy van egy kisfia:
pentek1
A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt:
fb
Rendőrségi közlemény: A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2012.07.15-én elfogott és őrizetbe vett egy huszonhat éves, magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a Bándy Kata sérelmére elkövetett emberöléssel. A gyanúsított kihallgatása megtörtént, beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Sajtótájékoztatót a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tartunk.